Hoe plaats ik een composiet tuinafsluiting?

Een composiet tuinafsluiting plaatsen is niet moeilijk als u een goede en geduldige klusser bent. Zodra de inzetstukken vastgemetseld zijn, en de palen vastgeschroefd zijn, kunnen de composiet tuinafsluitingen worden geplaatst door de opvulplanken op elkaar te stapelen en ze in de afsluiting te schuiven. Ontdek stap voor stap hoe u een Océwood® tuinafsluiting plaatst.

1. Vastmetselen van de inzetstukken


Met Océwood® houtcomposiet en aluminium tuinafsluitingen heeft u 3 mogelijkheden:

  • Voor een lage hoogte (tuinafsluiting tot 1,20 m) op een muurtje >> Inzetstuk chemisch afdichten
  • Voor hogee tuinafsluiting vanaf de grond (van 1,40 m tot 1,80 m) >> Inzetstuk vastmetselen in beton
  • Als u een niet-standaard hoogte tuinafsluiting plaatst (> 1,80 m) >> Tuinafsluitingspalen vastmetselen in beton

Let op: ongeacht de hoogte van uw Océwood® houtcomposiet tuinafsluitingpanelen, moeten de inzetstukken systematisch vastgemetseld worden. We bieden namelijk geen opschroefbare platen aan. Bovendien voldoen alle Océwood® houtcomposiet tuinafsluitingssystemen aan de DTU NV 65-norm – een streng Frans keurmerk voor wind- en sneeuwweerstand. Het gekozen bevestigingssysteem is dus voldoende kwaliteitsvol en robuust om het gewicht van de panelen te weerstaan, is duurzaam, en is bestand tegen wind in elke regio, overeenkomstig de DTU NV 65-norm.

>> Meer informatie over de DTU NV 65-norm

1.a Voor plaatsing op een muurtje (chemisch afgedichte inzetstukken)

De plaatsing van een composiet tuinafsluiting op een lage muur is de gemakkelijkste en snelste van de 3 soorten plaatsing. Het is nodig om 2 gaten met een diameter van 16 mm te boren met een betonboor voor elk inzetstuk dat u gaat plaatsen. Als de gaatjes gemaakt zijn, hoeft u ze alleen nog maar te vullen met een chemische kit en dan de inzetstukjes erdoor te schuiven tot het einde.

https://www.youtube.com/watch?v=K-hJ51bAGuk

NB: vergeet niet de overtollige lijm af te nemen en te controleren of uw inzetstukken wel loodrecht geplaatst zijn.

1.b Voor de plaatsing van composiet tuinafsluitingen op de grond (inzetstukken vastmetselen in beton)

Een composiet tuinafsluitinginstallatie hoger dan 1,20 m vereist een betonnen verzegeling van de stalen inzetstukken. Graaf daarom op de plaats van elke paal een gat van 40 x 40 x 40 cm. Metsel vervolgens een inzetstuk vast, en controleer of het wel perfect loodrecht is geplaatst. Gebruik tenslotte stuts om het op zijn plaats te houden terwijl het droogt.

https://www.youtube.com/watch?v=sXGxHmx5OF4

1.c Voor de plaatsing van een niet-standaard tuinafsluiting (de palen in beton vastmetselen)

Niet-standaard palen worden geïnstalleerd door de palen rechtstreeks in het beton in te graven. Zie dit artikel “Hoe niet-standaard Océwood palen vastmetselen?” voor meer informatie.Fixer des poteaux & installer les lames

2. De palen vastzettenZodra de inzetstukken tegen de grond of de muur zijn vastgemetseld, en de verzegeling droog is, moeten ze doorboord worden om elke paal er stevig aan vast te kunnen bouten. Vergeet niet om het boorstof te verwijderen, zodat het zich niet onder de paal verzamelt als die eenmaal geïnstalleerd is.

3. Composietplanken installeren

Elk paneel moet minstens 3 versterkte composietplanken hebben (stalen wapening in de planken aangebracht). En dat op de eerste plank, de laatste plank en de middelste plank. Voor hogere tuinafsluitingen zijn er tot 4 versterkte composietplanken nodig per paneel.

Om de panelen te vullen, schuift u de eerste plank met het lipje tot tegen de grond/muur, en brengt u dan een streepje pvc-lijm aan langs de groef van de volgende plank. Schuif die op de onderste plank en klik hem vast. Herhaal dit tot u de bovenkant van uw paneel bereikt hebt, klem dan de afwerksponning erop en lijm de opzetstukken op de bovenkant van elke paal.

Optie: decoratieve planken en paaldecoratie

Schuif de decoratieve aluminium planken erin

Als u ervoor kiest om een decoratieve plank op uw composiet tuinafsluiting te plaatsen, brengt u een laagje MS 55 lijm aan in de onderste groef van het aluminium frame en schuift u er daarna de aluminium decoratieve plank op. Ga verder met het leggen van de composietplanken, maar dan omgekeerd (lipje naar beneden), zodat het frame goed tussen 2 planken komt te liggen.Installer les décorations de poteaux

Nog een paar tips voor de montage van uw composiet tuinafsluiting

Een aluminium paal verzagen

Een paal uitlijnen is hem in de lengte doorsnijden om een halve paal te bekomen. Dit is bijzonder handig als u uw paal direct tegen een betonnen pijler wilt bevestigen, als u een tuinafsluiting op een muurtje hebt. Het is zowel esthetisch als praktisch!

Bekijk deze video om te leren hoe u een aluminium paal doorzaagt.

Het verzagen van een composietplank en zijn versterking

Composietplanken worden op dezelfde manier gezaagd als hout. Alleen voor stalen versterkingen is een mes nodig dat geschikt is voor dit materiaal.

En dat is het! U weet nu hoe u Océwood® composiet tuinafsluitingen en decoratieve aluminium planken moet installeren.

Welk product u ook installeert, u moet altijd de installatievoorschriften van de fabrikant raadplegen, want dat is de enige manier waarmee u een correcte installatie van uw buiteninrichting kunt garanderen en van de garantie op uw Océwood® composiet tuinafsluiting kunt genieten.

Logo Ocewood

Collecties composiet en aluminium tuinafsluitingen

Maak uw eigen realistische tuinafsluiting met houteffect met Océwood®: een ruime keuze aan plank- en paalkleuren, paneelhoogten, en decoratieve opties om uw tuin af te sluiten en uw buiteninrichting op te fleuren. Bovendien worden de Océwood® gamma’s in Frankrijk gemaakt en zijn ze ecologisch ontworpen. Aan u om te kiezen! 

Bekijk de collectie
VERWANTE ARTIKELEN

Een composiet tuinafsluiting op een lage muur plaatsen

Het plaatsen van een tuinafsluiting op een muurtje vereist goed gereedschap.

Tips bekijken

Een tuinafsluiting plaatsen op een helling

In dit artikel bespreken we 2 methodes om uw composiet tuinafsluiting efficiënt op een helling te plaatsen.

Tips bekijken

Hoe installeer ik een hoge Océwood tuinafsluiting op een lage muur?

Wilt u een hoge tuinafsluiting plaatsen op een lage muur? Wanneer u een laag muurtje hebt...

Tips bekijken