Hoe installeer ik een hoge Océwood tuinafsluiting op een lage muur?

Wilt u een hoge tuinafsluiting plaatsen op een lage muur? Wanneer u een laag muurtje hebt, is het vaak verleidelijk om er een zo hoog mogelijke tuinafsluiting op te plaatsen, om van de privacy van uw tuin te kunnen genieten. Er zijn echter verschillende belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden om ervoor te zorgen dat uw tuinafsluiting veilig geïnstalleerd wordt:

  • Volg altijd de installatie-aanbevelingen van de fabrikant
  • Gebruik geschikte en kwaliteitsvolle materialen
  • Houdt u er rekening mee dat houtcomposiet een zwaar materiaal is, dat aanzienlijk veel wind vangt
  • Zorg ervoor dat de steun volgens de regels van de kunst gemaakt is, en dat die stevig genoeg is.

Het Océwood gamma is verkrijgbaar in kleine en grote paneelhoogten, en biedt 2 soorten bevestigingsmiddelen die aangepast zijn aan het gewicht van de producten, hun windbelasting en hun inertie:

  • Het 150+150 stalen inzetstuk, chemisch af te dichten, speciaal aangepast voor paneelhoogten tot en met 1,235 m.
  • Het 400+400 stalen inzetstuk, vast te metselen in beton, voor hoogten van 1,435 m tot en met 1,835 m. Het moet vastgemetseld worden in een betonblok van 40 x 40 x 40 cm, dat zelf ingegraven wordt.

Hier is een handleiding voor het plaatsen van een hoge tuinafsluiting langs een lage muur. Belangrijk: Deze installatie is mogelijk doordat de betonnen vloerdragers omgeven zijn door een laag muurtje en aarde aan 3 kanten, waardoor ze goed gestabiliseerd zijn.

Benodigde materialen:

Stap 1: Het muurtje kernboren

Zorg ervoor dat de constructie van de muur voldoet aan de regels van de kunst (gewapend beton, enz.). Maak gaten van 40 x 40 x 40 cm om de 1590 mm (zie onderstaand schema)

NB: Schema van het Boréale tuinafsluitingssysteem van Océwood. Voor andere merken, zie de installatie-instructies van de fabrikant.

Stap 2: De bekisting maken

Daarna wordt de bekisting klaargemaakt om de betonnen vloerdragers van 40 x 40 x 40 cm te maken. De klemmen worden gebruikt om elke bekisting te stabiliseren tot het beton volledig droog is.

Stap 2: het maken van de bekisting. Credit: Océwood

Stap 3: Beton storten en de inzetstukken vastmetselen

Zodra de vormen gestabiliseerd zijn, giet u beton dat geschikt is voor funderingen. Zet het inzetstuk op zijn plaats en centreer het loodrecht. U kunt houten stuts gebruiken om het geheel te stabiliseren.

Stap 2: metsel de inzetstukken vast in het beton. Credit: Océwood
Wacht tot het beton helemaal droog is. Credit: Océwood​

Stap 4: Plaatsen van de palen en planken

Nu het beton helemaal droog is, is het tijd om de palen te plaatsen door ze op de inzetstukken te schuiven en ze eraan vast te schroeven.

Daarna schuift u de planken gewoon tussen de palen, lijmt u ze aan elkaar, en werkt u ze af met een afwerksponning aan de bovenkant van elk paneel.

Stap 4: Plaatsen van palen en planken. Credit: Océwood

Belangrijk: het is absoluut noodzakelijk de composietplanken te reinigen met een hogedrukstraal en er daarna anti-mosproduct over te spuiten (alleen voor Océwood planken, raadpleeg de instructies van de fabrikant voor andere merken) zodra u klaar bent met de werken, en dit jaarlijks te herhalen, bij voorkeur in het voorjaar, om de tuinafsluiting proper te houden.

Project voltooid

Het enige wat nog gedaan moet worden is de muur opnieuw bedekken, zodat de betonnen vloerdragers niet meer zichtbaar zijn, en de beschadigde planten opnieuw planten. Dit is een tuinafsluiting die heel goed samengaat met de buitenkant van dit huis!

Project voltooid. Credit: Océwood

Fotocredits: Met dank aan de heer Bernard G. voor de foto’s van zijn bouwplaats. 

BELANGRIJK: Welk soort product of welk merk u ook kiest, het is van essentieel belang dat u altijd de aanbevelingen en de installatievoorschriften van de fabrikant volgt, anders vallen problemen niet onder de garantie. Dit artikel is geen vervanging van de installatievoorschriften, en de fabrikant van uw buiteninrichting kan op geen enkele manier aansprakelijk gesteld worden op basis van dit artikel. 

VERWANTE ARTIKELEN

Een composiet tuinafsluiting op een lage muur plaatsen

Het plaatsen van een tuinafsluiting op een muurtje vereist goed gereedschap.

Tips bekijken

Een tuinafsluiting plaatsen op een helling

In dit artikel bespreken we 2 methodes om uw composiet tuinafsluiting efficiënt op een helling te plaatsen.

Tips bekijken

Hoe plaats ik een composiet tuinafsluiting?

Ontdek stap voor stap hoe u een Océwood® tuinafsluiting plaatst.

Tips bekijken

Aluminium palen verzagen: de stappen voor het afkanten

In dit artikel vindt u onze tips voor het afkanten van een aluminium Boréale paal, ...

Tips bekijken

Hoe verzaag ik een Océwood® decoratieve aluminium plank?

U wilt een decoratieve plank verzagen. Aan het einde van de tuin hebt u een paneel van minder dan 1,95 m lang, ...

Tips bekijken