Een tuinpoortje maken met uw composiet tuinafsluitingplanken

Wilt u een klein tuinpoortje toevoegen aan uw Océwood composiet tuinafsluitingsproject? Hier is een idee om een tuinpoortje te maken met de restjes van uw composietplanken en aluminium sponningen…

Stap 1: De planken verzagen

Zaag met een pendelzaag de composietplanken opde gewenste maat, en lijm ze aan elkaar om het paneel vast te zetten en te voorkomen dat er planken loskomen.

Zorg ervoor dat u recht zaagt om de volgende stappen te vergemakkelijken.

Stap 2: De sponningen verzagen

Neem de aluminium afwerksponningen en verzaag ze op de juiste lengte en hoogte met een speciaal aluminium mes. Zaag elk uiteinde in een hoek van 45° af om een propere en mooie verbinding te maken.

Stap 3: Het frame maken

Zet de 4 sponningen in elkaar tot een frame en schroef ze op de planken (ongeveer om de 20 cm) om een stevige module te maken. Het is belangrijk dat de latten stevig aan elkaar en aan de sponningen bevestigd zijn, zodat de module na verloop van tijd mooi op zijn plaats blijft.

Stap 4: Bevestig de module aan de tuinafsluiting

Bevestig de module aan de rest van uw composiet tuinafsluiting met kwaliteitsscharnieren.

Stap 5: Het slot installeren

Maak de montage af door aan de ene kant een mooi manueel slot op de module aan te brengen, verbonden met het uiteinde van de tuinafsluiting aan de andere kant, zodat u uw tuinpoortje kunt sluiten. 

Uw tuinpoortje is klaar! 

A noter :

  • Cette astuce DIY vous est proposée pour des clôtures en bois composite Océwood®. Pour des produits d’une autre
  • Deze doe-het-zelf-tip wordt u aangeboden voor Océwood® composiet tuinafsluitingen. Voor producten van andere merken, moet u contact op te nemen met de fabrikant
  • Als u zo’n tuinpoortje wilt maken, zorg er dan voor dat u voldoende extra planken en sponningen bestelt voor uw project. 
  • Onderhoud uw tuinpoortje op dezelfde manier als uw composiet tuinafsluiting
  • Aangezien dit soort installatie niet tot de aanbevelingen van de fabrikant behoort, valt uw tuinpoortje dan wel niet onder de garantie! 

Een kant-en-klaar gamma! 

En voor wie liever kiest voor een kant-en-klaar te installeren tuinpoortje, is er nu een gamma die bij uw tuinafsluiting past! Zo biedt Océwood® de Boréale tuinpoortjes aan, verkrijgbaar in 2 hoogtes, 5 plankkleuren en 2 kleuren voor het aluminium frame.

Logo Ocewood

Op maat gemaakte tuinpoortjes van composiet & aluminium

Ontdek het assortiment tuinpoortjes van composiet en aluminium: gemaakt in Frankrijk, milieuvriendelijk, en van topkwaliteit. Ze passen perfect bij uw Océwood® tuinafsluiting en poort! 

Bekijk de collectie

Dank aan Océwood Nieuw-Caledonië voor hun advies…