Zijn Océwood® tuinafsluitingen winddicht?

Le Het Océwood® tuinafsluitingssysteem is ontworpen om te voldoen aan de ‘DTU Actions Climatiques Neige & Vents’ NV65-norm, een streng Frans keurmerk voor wind- en sneeuwweerstand.

Alle details over de DTU vindt u op onze blog.

Raadpleeg de technische handleiding van de Océwood® Tuinafsluitingen om uw installatie aan te passen aan de klimatologische omstandigheden van uw regio (wind).

Opgelet: vanaf een hoogte van meer dan 1200 mm, moeten de palen met een afdichtplaat afgedicht worden (300 mm afdichting voor een nutshoogte van 1400 mm, en 400 mm afdichting voor een nutshoogte van 1600 mm en 1800 mm).

Worden Océwood® terrasplanken warm in sterk zonlicht?

Zoals bij elk type materiaal vangen donkere kleuren meer zonnewarmte op dan lichtere kleuren, vooral op erg blootgestelde oppervlakken (de manier waarop Océwood® composietplanken reageren op warmte is identiek aan dat van natuurhouten IPE-planken).

Voor zones die sterk aan de zon blootgesteld zijn, raden wij bijvoorbeeld lichte kleuren aan, zoals Grijs of Zeeschuim.

Dankzij hun honingraatprofiel hebben Océwood® planken echter een luchtcirculatiesysteem dat de concentratie van warmte binnen de planken voorkomt. Ze gaan dus snel terug naar een normale temperatuur.

Ten slotte ondergaan de donkergekleurde Océwood® terrasplanken (Koolstof, Arabica) een specifiek kleuringsproces dat warmte afstoot en de temperatuur van de aan de zon blootgestelde planken met 10°C verlaagt.

Zijn Océwood® terrasplanken glad?

Optima Plus en Optima Eko composietplanken hebben een uitstekende slipweerstand: Gemiddeld hebben onze Optima Eko en Optima Plus composiet terrasplanken een SRT-rating van 87 bij droog weer en 74 bij nat weer.

Ter vergelijking: een houten vloer heeft een SRT-rating van 87 in droge toestand en 36 tot 40 in natte toestand. Uw Océwood®composiet terrasplanken zijn bijzonder geschikt voor gebruik in natte ruimten of op zwembaddekken.

De details van deze studie vindt u in dit blogartikel over sliptesten.

Zijn Océwood® composietplanken schokbestendig?

Océwood® planken voldoen aan de slagproef van 1 kg/meter overeenkomstig de NF EN 477-norm.

In dit blogartikel blog vindt u de NF-norm testen op onze composietplanken.

Zijn Océwood® composietplanken gevoelig voor krassen?

Constituées à 60% de PVC, polymère réputé pour sa rigidité, les lames en composite

De Océwood® composietplanken zijn gemaakt van 60% PVC, een polymeer dat bekend staat om zijn robuustheid, en zijn dus zeer resistent. Maar zoals bij elk materiaal dat dagelijks onderhevig is aan slijtage (via het verschuiven van meubilair, veelvuldig gebruik, stoten, enz.), kunnen er krassen op uw terras, tuinafsluiting, of omheining verschijnen.

Oppervlakkige krassen zullen na verloop van tijd vervagen. Indien de krassen blijven, gebruik danOcéCare om de planken te beschermen en krassen te verminderen.

Op de TechSture® tuinafsluitings-, poort- en tuinpoortplanken zijn talrijke tests uitgevoerd:

Blijft de kleur van mijn Océwood® planken lang mooi?

Ja, om verschillende redenen:

  • De kwaliteit van de pigmenten: De pigmenten in onze producten worden met grote zorg gekozen en zijn van uitstekende kwaliteit
  • De planken zijn gepigmenteerd, hetzij in de massa, hetzij op de PVC-laag (de pigmenten zitten dus vervat in het plastic).

We hebben echter gemerkt dat de kleur in de eerste 2 maanden na de installatie lichtjes vervaagt, met uitzondering van het antraciet dat de neiging heeft iets donkerder te worden naarmate het ouder wordt.

Kan ik Océwood® composietplanken gebruiken voor gevelbekleding?

Nee: elk concept heeft zijn eigen specifiek doelgebruik. Océwood® terrasplanken en tuinafsluitingsplanken zijn niet bedoeld voor gevelbekleding. Indien ze voor gevelbekleding gebruikt worden, is de garantie niet van toepassing.

Zijn Océwood® planken chloorbestendig?

Océwood® terrasplanken zijn bijzonder chloorbestendig: ze zijn gemaakt van 60% pvc, samengesteld uit ethyleen en chloor uit zout, en dus perfect compatibel met behandelingssystemen zoals chloortabletten of zoutelektrolyse.

Voor een beter gebruikscomfort raden wij de flexibele pvc hoekbeschermers aan:

  • Ze absorberen niet veel warmte in geval van hoge blootstelling
  • Ze ronden de hoeken af en zorgen voor een betere demping als u erop zou vallen
  • Ze passen perfect in de afgeronde contouren.

Hoeveel gewicht kunnen mijn Océwood® terrasplanken dragen?

Océwood® composiet terrasplanken zijn bestand tegen een gewicht tot 450 kg/m² (gelijkmatig verdeeld).

Kunnen Océwood® planken opzwellen als er water in de cellen komt en daar blijft stilstaan?

De natuurlijke vezel (vlasvezel) is maar in een kleine hoeveelheid aanwezig in het Océwood® materiaal. Daardoor worden de planken lucht- en waterdicht. Zelfs als er zich water in het honingraatprofiel zou verzamelen, zou de plaat niet opzwellen.

Dit is niet mogelijk bij terrassen, want voor het leggen van een houten of composiet terras is een helling van 1 tot 2% (10 tot 20 mm per meter) nodig om de waterafvoer te vergemakkelijken.