Kan de Boréale armatuur in de buurt van een zwembad geïnstalleerd worden?

Nee. De Boréale armatuur is niet geschikt voor gebruik in de buurt van water. Net als in een omgeving in de buurt van een badkuip of douche moeten alle geleidende elementen in de volumes 0, 1 en 2 rond een zwembad verbonden zijn door equipotentiaalgeleiders (potentiaalvereffening), die zelf weer verbonden zijn met de beschermingsgeleiders van de apparatuur die zich in deze volumes bevindt – wat niet het geval is met de Océwood® armatuur.

Mijn tuinafsluiting maakt soms een rammelend geluid, wat moet ik doen?

Dit kan te wijten zijn aan 2 dingen:

  • De bouten waarmee uw palen en inzetstukken bij elkaar worden gehouden, zijn te vast aangedraaid. Dit blokkeert de planken in hun uitzetting, waardoor ze, door de kracht van de uitzetting, uiteindelijk tegen de binnenrand van de paal duwen. Oplossing: de bouten losdraaien.
  • Uw afrastering heeft één of meer hoeken anders dan 90°. Bij harde wind kan dat de planken doen rammelen omdat de lucht erin gaat. Daarom raden wij de installatie van een stopvoeg aan voor elke hoek die niet 90° of 180° is. Dat zal het probleem oplossen.
De eerste plank van elk paneel is een beetje moeilijk op zijn plaats te krijgen…

Dat is normaal: het komt door de bouten die het inzetstuk en de paal verbinden. Aarzel niet om de plank te forceren en erop te slaan om het erin te laten glijden. De andere planken zullen er veel gemakkelijker inglijden, zonder dat u ze moet forceren.

Kan ik mijn Océwood® decoratieve planken opnieuw snijden?

In theorie wel, behalve voor het “Arabesk“ model, dat gemaakt is van gegoten aluminium en bijzonder dik is. Als u geen ervaren doe-het-zelver bent, dan schakelt u hiervoor best een vakman in. U hebt een speciale metaalzaag nodig:

  • Begin met het verwijderen van het aluminium frame
  • Zaag de 2 dwarsstukken van het frame, en zorg daarbij voor een perfect vlakke zaagsnede
  • Zaag de (aluminium) decoratieve plank zelf ook af. Afhankelijk van het model kan de dikte variëren van 2 mm (New York, Odyssey, Olijf, Palm, Harmonia) tot 6 mm (Grafisk, Mineral).
Is het bevestigingssysteem voor de paaldecoratie betrouwbaar?

Ja, wees gerust. Dit type dubbelzijdige kleefstof wordt regelmatig gebruikt in de automobielindustrie, vooral voor de montage van achteruitkijkspiegels. Het is ontworpen voor gebruik buitenshuis en om het gewicht van onze accessoires te dragen.

Hoe kort ik een Océwood® tuinafsluitingspaal in?

Als u de eerste paal van uw Océwood tuinafsluiting langs de muur plaatst, zaagt u de paal op hoogte af met een gereedschap dat geschikt is voor aluminium (bijv. een pendelzaag met speciaal aluminium mes). Dan schroeft u het gewoon aan de muur en schuift u de planken erin…

Hier zijn 2 manieren om een Boréale paal in te korten: half gesneden vs. vleugel gesneden.

Kan ik mijn aluminium tuinafsluitingspalen nog versnijden?

Ja, dat is mogelijk met een zaag met een speciaal metalen mes. Zorg er echter voor dat er minstens 20 mm uitzettingsruimte is tussen de afwerksponning op de laatste plank en de bovenkant van de paal. Bekijk hetartikel hierover op onze blog!

Hoe moet ik Océwood® tuinafsluitingsplanken versnijden?

Om uw planken te verkleinen, volstaat een gewone zaag. Océwood® composiet kan op dezelfde manier bewerkt worden als hout. Pas echter op voor stalen versterkingen, daarvoor is een speciaal metalen mes nodig.

Ter herinnering:

  • 2 versterkingen voor afsluitingen tot 1,035 m hoog: 1 in de eerste plank en 1 in de laatste plank van elk paneel
  • 3 versterkingen voor afsluitingen van 1,435 m tot 1,835 m hoog: 1 in de eerste plank, 1 in de middelste plank, en 1 in de laatste plank van elk paneel
  • 4 versterkingen voor niet-standaard panelen van 2,035 m hoog: 1 in de eerste plank, 1 in de vierde plank, 1 in de zevende plank, en 1 in de laatste plank van elk paneel
  • 5 versterkingen voor niet-standaard panelen van 2,235 m hoog: 1 in de eerste plank, 1 in de derde plank, 1 in de vijfde planks, 1 in de achtste plank, en 1 in de laatste plank van elk paneel

Hoe installeert u een Océwood® tuinafsluiting op een helling?

Er zijn twee mogelijke methoden voor tuinafsluitingen op een hellend terrein. Uitvoerige uitleg vindt u op onze blog.

Hoe installeert u Océwood® tuinafsluitingen op een hoek?

Of het nu gaat om een grond- of een muurinstallatie, het is de oriëntatie van de paal die het mogelijk zal maken om de gewenste hoek te vormen. Voor een rechte hoek gaat u te werk zoals op de afbeeldingen hieronder. Voor een andere hoek dan 90° doet u hetzelfde, maar gebruikt u een stopvoeg om de hoek van de planken vast te zetten.