Is het normaal dat er water op de planken blijft liggen na regen?

Ja, Océwood® planken hebben een lage poreusheid. Het is dus normaal dat er water op de plank blijft liggen tot het verdampt is.

Hoe installeer ik Océwood® planken op een balkon?

Bekijk ons gewijd artikel voor advies over het installeren van een Océwood® terras op een balkon.

Moet ik mijn Océwood® terras op een betonnen plaat leggen?

Nee, maar het is absoluut noodzakelijk een stabiele vloer te hebben waarop wij u een houten hout(minimum doorsnede 45 x 95 mm) te plaatsen op in de hoogte verstelbare blokken.

Kunnen Océwood® terrasplanken rechtstreeks op de vloer worden bevestigd?

Nee. Of uw ondergrond nu betegeld is, van beton is, of van gestabiliseerde aarde, een terrasplank moet bevestigd worden op een steun die loodrecht is ten opzichte van de plank, op een hoogte die een luchtspleet laat en met een minimumafstand van 40 cm.

Zo zijn draagbalken verplicht, om te zorgen voor een spleet tussen de planken en de vloer, en om regenwater of schoonmaakwater te laten circuleren.

Ik heb meer informatie nodig over de installatie van mijn Océwood® terras/tuinafsluiting/poort

Voor stap-voor-stap instructies over hoe u uw Océwood® terras of tuinafsluiting moet installeren, gaat u rechtstreeks naar onze Video’s over installatie en onderhoud. Daar vindt u de specifieke video’s voor het gamma dat u gekozen hebt.

Hoe moet ik Océwood® terraspaken versnijden?

Om uw planken te verkleinen, volstaat een gewone zaag. Océwood® planken zijn allemaal gemaakt van houtcomposiet en zijn dus gemakkelijk te bewerken.

Kan ik om het even welke clip gebruiken om mijn Océwood® composietterras te installeren?

Helemaal niet! Océwood® heeft zijn eigen bevestigingssysteem ontwikkeld: de Optima Clip voor de gamma’s Optima Plus en Optima Eko composietterrasdelen.

Wij raden u aan onze aanbevelingen voor bevestiging op te volgen, om er zeker van te zijn dat de bevestiging stevig is.

Kan ik houten draagbalken gebruiken om mijn Océwood® composietterras te plaatsen?

Ja, maar wij raden u aan om rotbestendige houten draagbalken met schoren te gebruiken om te voorkomen dat ze verdraaien, en om de aanbevelingen voor het leggen van houten draagbalken in acht te nemen.

Moeten de Océwood® composietdraagbalken op een betonnen plaat gelegd worden?

Ja, de betonnen plaat is absoluut noodzakelijk voor de plaatsing van een Océwood® composietdraagbalk.

Kan ik een ander merk composietdraagbalken gebruiken?

Dat raden we ten zeerste af: door de verschillen in materiaal kan het moeilijk zijn om Océwood® planken te combineren met composietdraagbalken van een ander merk. U moet er ook rekening mee houden dat in dit geval de structuur van uw terras niet van garantie geniet.