&noscript=1 />

Ecologisch ontworpen poorten en tuinpoortjes: gamma aan stijlen

Ons ecologisch gamma van tuinpoorten en tuinpoortjes – authentiek Frans – is vervaardigd uit composietplanken die zijn samengesteld uit gerecycleerde pvc en vlasvezel. De focus van de collectie situeert zich op het raakvlak van duurzame ontwikkeling en design. Ons aanbod bestaat uit verschillende stijlen van tuinpoortjes en poorten uit composiet en aluminium. Lees hieronder waarom u kiest voor een tuinpoortje of poort in composiet en welk type van poort geschikt is voor uw tuin of terrein.

Vraag hier ook productstalen aan

 

Verdergaan per Assortiment

Wat is een tuinpoort(je) uit ecologisch materiaal?

Een tuinpoort(je) uit ecologisch materiaal heeft de look van een houten tuinpoort(je) en is vervaardigd uit een samenstelling van materialen. Bij Océwood® bestaan de modellen uit een aluminium kader met een opvulling van composietplanken of decoratieplanken voor wie daar de voorkeur aan geeft. Zowel het kader als de composietplanken zijn verkrijgbaar in een brede waaier aan kleuren.

Composiet is een mengsel van kunsthars – wij gebruiken pvc, een materiaal dat bijzonder geschikt is voor buiten – en natuurlijke vezels. Houtmeel is de bekendste vezel, maar er worden ook nog andere vezels gebruikt zoals vlasvezel, rijstkaf of papier.

Aan de hand van verschillende afwerkingsprocessen kan men met composietplanken een uitstraling en aanrakingsgevoel bekomen dat zeer sterk aanleunt bij natuurlijk hout. Een composiet poort of tuinpoortje biedt ook een modernere esthetiek op basis van één kleur, bijvoorbeeld in grijstinten, voor wie dit wenst. De composietplanken voor poorten en tuinpoortjes van de nieuwste generatie hebben een beschermlaag, ‘co-extrusie’ genoemd. Deze beschermlaag levert verschillende voordelen op, zoals:

  • Makkelijk schoon te maken
  • Esthetische uitstraling
  • Kwaliteitsvolle kleuren
  • Weerstand tegen weersinvloeden

De composiet poorten van Océwood® zijn schuivend of draaiend verkrijgbaar. Een draaipoort heeft twee poortvleugels en een middensteun, terwijl een composiet poort die openschuift geen middensteun heeft en uit één enkele poortvleugel bestaat.

Het gamma van tuinpoortjes en poorten verschilt per fabrikant. Als u van plan bent om een tuindoor of poort uit composiet en aluminium te kopen, raden wij u aan om stalen aan te vragen. Zo kan u de materialen met elkaar vergelijken.

Waarom kiezen voor een poort of tuinpoortje uit ecologisch composiet?

Een poort of tuinpoortje uit composiet – bij Océwood® een samenstelling van aluminium, pvc en natuurlijke vezels – biedt een aantal opmerkelijke voordelen:

 

  • Mogelijkheid om te personaliseren – De samenstelling van de opvulling, de kleuren van de composietplanken, de kleur van het aluminium kader, het model van de decoratieplanken en de afmetingen van het tuinpoortje of poort kunnen naar wens aangepast worden.
  • Ecologisch ontwerp, lokaal geproduceerd – De ontwerpen van onze poorten, tuinpoortjes, tuinafsluitingen en terrassen zijn gebaseerd op vier jaar onderzoek en ontwikkeling. Océwood® kiest hierbij bewust voor een samenstelling van gerecycleerde pvc en vlasvezel. Deze vezel biedt belangrijke voordelen, zoals vernieuwing in amper 120 dagen (terwijl voor hout 25 jaar nodig is), een lokale productie op minder dan 100 km van onze productievestiging in Frankrijk en valorisatie van bijproducten uit de landbouw.

 

Lees hier meer over ons engagement voor de planeet

 

  • Hoogwaardige profielen – Wij gebruiken materialen van hoogwaardige kwaliteit en werken samen met Franse partners om onze poorten en tuinpoortjes te maken. Bovendien hebben onze planken het certificaat ‘Origine France Garantie’. Onze aluminium profielen en onze planken behoren tot de beste kwaliteit op de markt en tot de dikste die verkrijgbaar zijn (4 mm dik voor aluminium, 3 cm voor onze composietplanken; onze decoratieplanken voor poorten zijn 6 mm dik). De laklaag van onze poort draagt het certificatielabel ‘Qualimarine’. Dit label garandeert de kwaliteit en de duurzaamheid van de laklaag van het aluminium.
  • Landschapsarchitectuur in harmonie – Al onze poorten, tuinpoortjes en afsluitingen zijn gemaakt van dezelfde composietplanken. Hetzelfde materiaal, hetzelfde profiel, dezelfde kleuren … ze kunnen dus perfect met elkaar gecombineerd worden, in dezelfde stijl van uw tuin en huis.

Welke composietpoort kiezen?

Kiest u voor een draaipoort of een schuifpoort als toegang tot uw tuin? De keuze hangt af van verschillende criteria: uiteraard het esthetische aspect, maar het is ook belangrijk om rekening te houden met de beperkingen van uw terrein en met uw budget.

 

Een draaipoort voor een renovatie

Een draaipoort uit composiet is een goede keuze voor een renovatieproject. Er is namelijk weinig metselwerk nodig als er al zuilen bestaan. Deze optie is ook geschikt voor een terrein dat niet erg breed is, maar ook voor hellingen van minder dan 10°. Een composiet draaipoort kan helemaal gepersonaliseerd worden en kan u in een later stadium van een aandrijving voorzien.

Wel moet u controleren of uw terrein over ruimte beschikt om open te klappen en een vrije zone, die behoorlijk ruim moeten zijn. Een draaipoort is niet geschikt voor een hellende straat.

 

Een schuifpoort voor een terrein dat niet erg diep is

Steeds meer mensen kiezen voor een (automatische) schuifpoort. Deze optie is ideaal voor een terrein dat niet erg diep is, waar twee poortvleugels niet kunnen openen. Omdat de poort gedeeltelijk kan openen, vormt het ook een handige doorgang als u bijvoorbeeld met de fiets of te voet bent. Tochtige plaatsen zijn geen probleem.
Een schuifpoort uit composiet vereist evenwel (net als een schuifpoort gemaakt van ander materiaal) een groot oppervlak dat vrij moet blijven en wat metselwerk om de betonnen drager te plaatsen waarop de looprail komt, die dubbel zo lang als uw poort moet zijn.

 

Composietpoort: hoe installeren ?

Omdat een composietpoort een zwaar structuurelement is met een ingewikkelde montage, raden wij aan om een professionele installateur in te schakelen. Als u zelf zeer handig bent, kan u de installatiehandleiding van de Océwood®-poort raadplegen, hoewel we toch aanbevelen om te opteren voor een partner-installateur.

Hoe de composietplanken van uw poort en/of tuinpoortje schoonmaken?

De composietplanken van uw draai- of schuifpoort en/of tuinpoortje kan u eenvoudig reinigen. Wij raden aan om dit te doen meteen na installatie. Dit doet u zo:

  • Maak de planken schoon met een hogedrukreiniger om alle vuil van de werken te verwijderen.
  • Vervolgens verstuift u het geconcentreerde reinigingsmiddel OcéClean om te voorkomen dat er zich algen, mossen of korstmossen vormen.

Herhaal deze reiniging jaarlijks na de winter om uw poort en/of tuinpoortje te onderhouden. Als er vlekken op de planken zitten, vindt u bij de veelgestelde vragen instructies over de reiniging, ingedeeld volgens de aard van de vlekken. Regenwater en UV-stralen van de zon en de maan helpen ook om de composietplanken schoon te maken. Om vuile aluminiumprofielen te reinigen, gebruikt u wat water en zeep (geen schoonmaakmiddelen of andere agressieve producten).

 

Om verder te gaan...

L'application Ocewood 3d

Mijn project op foto en in 3D

Verdergaan naar Océwood 3D
recevoir un devis gratuit ocewood

Mijn gedetailleerde offerte

VRAAG EEN OFFERTE AAN
recevoir des echantillons gratuits ocewood

Mijn gratis productstalen

VRAAG EEN PRODUCTSTAAL AAN

Realisaties VAN ONZE KLANTEN

DutchFrench