Hoe onderhoud ik mijn Tech·Sture® tuinafsluiting met houteffect?

Gepubliceerd op 11/10/2022

U heeft de sprong gewaagd en u heeft eindelijk uw hout-effect tuinafsluiting uit de Tech·Sture® collectie geïnstalleerd! Als het tijd is om die schoon te maken, hoe gaat u dan te werk? Hier volgen enkele tips over hoe u uw tuinafsluiting met houteffect kunt onderhouden, zodat ze er nog jaren mooi blijft uitzien.

Tech·Sture® tuinafsluitingen met houteffect moet onderhouden worden zoals aluminium

De Océwood® Tech·Sture® tuinafsluiting is gemaakt van vlasvezel en gerecycleerd pvc. Het is dezelfde samenstelling als voor de Boréale planken, maar het wordt niet op dezelfde manier onderhouden.

Hier ziet u de vergelijking die wij gemaakt hebben tussen een tuinafsluiting met houteffect en een aluminium tuinafsluiting van hoge kwaliteit:

Wanneer u uw tuinafsluiting ontvangt, moet u dus heel voorzichtig zijn bij het openen: gebruik geen kniptang of andere voorwerpen die de composietplanken en hun coating kunnen beschadigen. Net als bij aluminium kan dit leiden tot krassen in de planken als ze niet goed geopend worden.

3 tips voor het onderhoud van een tuinafsluiting van pvc en vlasvezel

Nu u de moed verzameld hebt om uw tuinafsluitingpanelen met houteffect schoon te maken, raden wij u aan deze 3 stappen te volgen:

  1. Neem een emmer water met een zeepsopje, en een spons.
  2. Gebruik de spons en het sopje op uw tuinafsluiting, en wrijf dan lichtjes. Gebruik nooit de schurende kant van de spons!
  3. Indien nodig, kunt u uw panelen afnemen met een zachte, schone, en droge doek.

En dat is het! Uw Océwood tuinafsluiting ziet er geweldig uit! Dankzij de gepatenteerde Tech·Sture® technologie van Océwood kunt u genieten van een hoog niveau aan schoonmaakcomfort.

[includeCmsContent id=87]

Ik heb vlekken op mijn tuinafsluiting: hoe maak ik die schoon?

Olie-, honing-, en zelfs stiftvlekken zijn niet bestand tegen Tech·Sture® tuinafsluitingen als u ze op tijd aanpakt. Heeft u vlekken gemaakt op uw tuinafsluiting met houteffect? Volg onmiddelijk dezelfde stappen als hierboven beschreven.

In tegenstelling tot de planken uit de Boréale collectie, raden wij niet aan om OcéClean op uw Tech·Sture® tuinafsluiting te gebruiken.

Clôture effet bois Red Cedar bien entretenue
Tech.Sture composiet tuinafsluiting met Red Cedar planken en aluminium palen in Grijs 7016

Hoe reageert de Tech·Sture® tuinafsluiting op invloeden van buitenaf?

Dankzij een op maat gemaakt drukproces biedt de inkt een ongeëvenaarde duurzaamheid bij buitengebruik. Zon, UV, hevige regen, en versnelde veroudering: Tech·Sture® tuinafsluitingen zijn uitvoerig getest om de effecten van invloeden van buitenaf te meten.

Conclusie: de Océwood tuinafsluitingscollectie met houteffect is zeer goed bestand tegen de weersomstandigheden en tegen andere kleine ongelukjes in het leven (voetballen, stiften, takken, enz.). Dankzij het composiet en de behandelde oppervlakte, heeft uw tuinafsluiting geen structureel onderhoud nodig: noch beits, noch vernis. Zo is uw tuinafsluiting praktisch en snel te onderhouden!   Bovendien voldoet diezelfde collectie aan de eisen van Qualideco, een kwaliteitslabel dat gebruikt wordt om aluminium te evalueren. Het mechaniek van de planken heeft een garantie van 10 jaar, net zoals de Boréale-collectie in effen kleuren.

Entretenir ma cloture effet bois Chene
Tech.Sture composiet tuinafsluiting, Eikessentie en Palen in Wit 9016

Zo, u beschikt nu over alle informatie die u nodig heeft om uw tuinafsluiting met houteffect goed schoon te maken.
Heeft u nog andere vragen? Neem contact met ons op via onze formulieren of via sociale media. 

Logo Ocewood

De Tech·Sture® Houteffect Collectie

De collectie Tech·Sture® tuinafsluitingsplanken biedt u de esthetiek van hout, het onderhoudsgemak van aluminium, en het milieuvriendelijke design van composiet. Ontdek ze nu! 

Product bekijken
VERWANTE ARTIKELEN

Hoe onderhoud ik mijn composiet tuinafsluiting?

Zoals elk materiaal dat aan het weer wordt blootgesteld, is uw composiet tuinafsluiting onderhevig aan regen, ...

Tips bekijken

Hoe moet ik mijn composiet poort onderhouden?

Wat moet u doen in geval van vlekken of aan het einde van de winter, na maanden van vervuiling en slecht weer? Volg de gids...

Tips bekijken

Hoe uw composiet houten terras onderhouden?

Hier zijn 3 eenvoudige tips om uw composiet terras er lang goed uit te laten zien.

Tips bekijken