&noscript=1 />

Afsluiting in composiet: wat is het en waarom kiest u ervoor?

Een afsluiting voor de tuin in composiet is een materiaalkeuze die tegenwoordig sterk in de lift zit, en dat is niet toevallig. Afsluitingen in composiet hebben een aantal opmerkelijke voordelen tegenover houten schuttingen, zonder dat ze inboeten aan esthetiek. Composiet is een volwaardige samenstelling van materialen, die anders zijn naargelang de voorkeur van de fabrikant. Zo kunnen er kwaliteitsverschillen zijn tussen diverse composietmaterialen onderling. Hieronder leest u wat een afsluiting in composiet precies is en waarom het voor uw tuin een goede keuze kan zijn.

Vraag hier gratis productstalen voor uw composiet tuinafsluiting

Nieuw: ontwerp uw 3D tuinafsluiting in enkele muisklikken!

Ontdek het Boréale afsluitingssysteem en de vele mogelijkheden van My Océwood! U kunt uw composiet afsluiting, uw decoratieplanken en uw aluminium palen personaliseren om een hedendaagse tuinafsluiting te ontwerpen die uw persoonlijkheid weerspiegelt. Gebruik hiervoor op het einde van de video uw muis of uw vinger om uw project te omcirkelen en in te zoomen om de details van de producten te bekijken. Daarna kunt u een offerte voor uw project en productstalen aanvragen.

 

Opmerking: My Océwood biedt 3 paneelhoogtes, maar ons assortiment heeft 7 standaardhoogtes en 2 niet-standaardhoogtes van 0,80 m tot 2,20 m.

 

Wat is een afsluiting in composiet?

Net zoals bij een omheining van hout, aluminium, pvc of beton, is composiet een volwaardig materiaal met specifieke eigenschappen. Vaak bestaat composiet uit houtmeel en kunsthars. Bij Océwood® hebben we bewust gekozen voor andere materialen, met het oog op het milieu.

We gebruiken vlasvezel, namelijk een natuurlijke vezel die lokaal geproduceerd wordt en heel snel weer aangroeit. Vlasvezel biedt ook enkele technische voordelen die minstens even goed en zelfs beter zijn. De keuze voor vlasvezel is gebaseerd op 5 jaar research & development. Verder maken we voor onze afsluitingen ook gebruik van gerecycleerde pvc. Deze gerecycleerde pvc-planken zijn afkomstig van Franse sorteercentra die afgedankte pvc-producten inzamelen en verwerken.

Lees hier meer over vlasvezel

Waarom is een afsluiting in composiet een interessante keuze?

 

• Maximale onderhoudsvriendelijkheid

De verankering van de dunne beschermlaag tijdens het productieproces gebeurt via coëxtrusie. Dit zorgt voor de kleur en afwerking van de plank. Coëxtrusie is ook het proces waarmee we de kern van vlas en gerecycleerde pvc maken. De pvc-afwerkingslaag is ondoorlaatbaar, vuil- en vetbestendig, en heel eenvoudig te reinigen. In tegenstelling tot bij houten omheiningen, is er geen structureel onderhoud zoals oliën of beitsen nodig. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt is voldoende.

• Kleurvast

De beschermlaag bevat alle pigmenten. Doordat de kleur geïntegreerd is in de pvc, is er geen afscheiding van eventuele lignine mogelijk. Dit is een stof die vooral in hout voorkomt en vaak de oorzaak is dat bepaalde producten grijs worden.

Afwerking en uitstraling

De composietplanken van Océwood® worden afgewerkt met een gepatenteerd proces dat ervoor zorgt dat de pvc-lamellen eruitzien en aanvoelen als hout.

• Ecologisch verantwoord

De kern van de lamellen bestaat uit gerecycleerde pvc (gewonnen uit afgedankte pvc-producten) in combinatie met vlasvezel (natuurlijke vezel die een bijproduct is van de Franse landbouw). Alle producten maken we in onze fabriek in de Vendée (nabij Les Sables d’Olonne) en dragen een certificatielabel dat de Franse herkomst van de producten bewijst.

Aluminium palen voor uw tuinafsluiting

De tuinafsluiting combineert lamellen in gerecycleerde pvc en vlasvezel met aluminium palen. De omheiningspalen onderscheiden zich door hun asymmetrische profiel. Dit maakt het mogelijk om de lamellen in verschillende hoeken van 90° tot 180° te plaatsen. De aluminium palen van de tuinafsluiting hebben een laklaag, die gecertificeerd is met de labels ‘Qualicoat Sea Side’ en ‘Qualimarine’. Hierdoor blijft de kleur goed behouden, ook na verloop van tijd. De aluminium palen worden vastgezet via een systeem dat beantwoordt aan de DTU-normen. Concreet betekent dit dat de tuinafsluiting betrouwbaar is en bestand is tegen wind en sterke weersinvloeden.

Bekijk ook bijpassende tuindeuren

Wat is de prijs van een composiet afsluiting?

Een composiet afsluiting, wat zijn de prijzen daar nu van? Bij Océwood® is er daar geen eenduidig antwoord op te geven. De prijs hangt af van hoe groot u uw afsluiting wilt maken. De lamellen worden bijvoorbeeld per drie in een pakket verkocht. Hoeveel lamellen u precies nodig hebt, is afhankelijk van de te omheinen tuin. Een pakket van drie lamellen kost gemiddeld € 81,80. Voor een aluminium paal voor uw tuinafsluiting mag u rekenen op een prijs tussen € 70 en € 115. Het aantal palen dat u nodig heeft, is ook hier afhankelijk van de omvang van uw tuinafsluiting.

Vraag hier een offerte op maat

Doe inspiratie op voor uw pvc-afsluiting

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw pvc-afsluiting? Bekijk hieronder verschillende stijlen van pvc-afsluitingen. Klik op een stijl die u aanspreekt om een persoonlijke offerte aan te vragen.

 • Teak Boho

 • cloture ambiance contemporain

  Grafisk

 • Rode Ceder

 • Clôture Ecume

  Tweekleurig

 • Vignette style Naturel

  Palme

 • Zuiders gevoel

 • cloture ocewood avec topik jaune

  Topik

 • Cloture Ocewood Lames Original & Infinite Anthracite - poteaux Gris 7016 - décos poteaux Topik Metal

  Hedendaags

 • déco poteau BOULEAU

  Bouleau(berk)

Hoe personaliseer ik mijn tuinafsluiting Boréale?

etape 1 finition des lames

1

Het type plank

etape 2 couleurs de lames

2

De kleur van de planken

etape3 hauteur de lames

3

De hoogte van uw tuinafsluiting

etape4 couleurs des poteaux

4

De kleur van de palen

etape 5 decoration

5

De decoratiemogelijkheden

KIES EEN PLANK VOOR UW PANELEN UIT
COMPOSIET

Voor de scheidingspanelen van uw tuinafsluiting heeft u de keus uit twee typen composiet planken: Boréale Original (met groef) voor een traditioneel, tijdloos design en Boréale Infinite (zonder
groef) voor een strakke, eigentijdse uitstraling. De planken hebben dezelfde afmetingen en kunnen moeiteloos worden gecombineerd om  een unieke tuinafsluiting te creëren.

 

 

U kunt de planken Original en Infinite op drie verschillende manieren toepassen: elk type afzonderlijk of beide typen gecombineerd voor een heel eigen, originele tuinafsluiting.

 

ACHT KLEUREN NAAR KEUZE VOOR UW COMPOSIET TUINAFSLUITING

Maak kennis met onze composiet planken in acht natuurlijke steen- of houtkleuren, variërend van
heldere tot een diepe tinten. U kunt ze perfect afstemmen op uw tuininrichting of juist een afwijkende kleur kiezen voor een originele compositie. Voor een hedendaags design zijn grijstinten de nieuwe trend.

Antraciet en Basalt geven uw composiet
exterieur een modern tintje. Met Mokka in combinatie met grijze of zwarte palen (grijs 7016 en zwart) realiseert u een industriële of Scandinavische stijl.

coloris lames boreale

 

Tip : Combineer twee kleuren composiet planken in uw Océwood-tuinafsluiting. Met een smalle, lichtgrijze lijn in een antracietkleurige palissade creëert u een echte designstijl. Benieuwd hoe dat eruit ziet?

Vraag in uw offerteaanvraag voor tuinafsluitingen om verschillende 3D-
simulaties, zodat u het eindresultaat kunt beoordelen.

 

Mixez les couleurs de lames

COMPOSIET PANELEN IN ZEVEN VERSCHILLENDE HOOGTES

Composiet Boréale-panelen zijn standaard verkrijgbaar in hoogtes variërend van 60 tot 180 cm en op aanvraag tot 2m20. Ze bieden u daarmee alle mogelijke flexibiliteit en kunnen zowel op een muur als direct op de grond worden geplaatst.

 

 

U kunt in uw tuinafsluiting zelfs panelen van verschillende hoogtes combineren.

Mixez les hauteurs de cloture

VERSCHILLENDE ALUMINIUM PALEN VOOR UW TUINAFSLUITING

De aluminium palen van Océwood zijn verkrijgbaar in zes RAL-kleuren met het Qualicoat Seaside- en Qualimarine-label.

U kunt er de stijl van uw composiet
tuinafsluiting perfect mee benadrukken:

In een hedendaagse tuinafsluiting kiest
u voor grijs 7016 of zandzwart 100, de twee trendy kleuren voor tuininrichting en aluminium producten.

 

ACCESSOIRES OM UW OCÉWOOD-
TUINAFSLUITIN TE PERSONALISEREN

Er zijn verschillende mogelijkheden om
een hedendaagse tuinafsluiting te creëren: voeg decoratieplanken toe, zoals Grafisk of New York, gebruik Topik– accessoires bovenaan de palen of kies voor een stijlvolle verlichting. Klik op de categorieën hieronder voor meer informatie over decoratiemogelijkheden.

DECORATIEVE PLANKEN PAALDECORATIES
VERLICHTINGEN

Decoratieplanken

De aluminium decoratieplanken uit de Boréale Design-serie kunt u naar eigen inzicht in uw Océwood- tuinafsluiting verwerken.

Verschillende thema’s, afmetingen en kleuren bieden u een breed scala aan mogelijkheden om uw afsluiting te personaliseren.

Ontdek ons productaanbod en personaliseer uw composiet tuinafsluiting!

 

Paaldecoraties

Als u ook ‘s avonds optimaal van uw tuin wilt genieten, kunt u uw tuinafsluiting uitlichten met speciale Boréale- lampen. Het thema Ethnic zorgt bijvoorbeeld voor een prachtige sfeerverlichting waarmee uw palissade ook in het donker volledig tot zijn recht komt.

 

Lampen en verlichting voor tuinafsluitingen

Bent u ook ‘s avonds graag in uw tuin? Ga dan voor Boréale-sfeerverlichting onderaan de afsluitngspalen. Kies uit drie verschillende thema’s om uw tuinafsluiting uit te lichten in een elegante, hedendaagse of natuurlijke stijl.

Om de prijs van deze decoratieve opties te verkrijgen, vraagt u een volledige offerte aan voor uw Océwood palissadeproject, of gaat u naar onze webwinkel tendances-composite.com

Om verder te gaan...

L'application Ocewood 3d

Mijn project op foto en 3D

Verdergaan naar Océwood 3D
recevoir un devis gratuit ocewood

Mijn gedetailleerde offerte

Vraag mijn offerte aan
recevoir des echantillons gratuits ocewood

Mijn gratis productstalen

Vraag mijn productstalen aan

Waarom klanten voor Océwood® kiezen

Environnement

Milieubewust vervaardigd

weten +
Picto France

Authentiek Frans

weten +
couleurs

Kleurbehoud

weten +
Resistance

Schokbestendig

weten +
nettoyage simple

Eenvoudige reiniging

weten +
technologie

Vooruitstrevende technologie

weten +

Aanvullende informatie

technique

Technische details

picto outil

Installatie

accessoires

ACCESSOIRES

Planken in composiet

Kenmerken

De massieve planken zijn 30 mm dik en hebben een garantie van 10 jaar. De planken worden gecombineerd met aluminium palen (niet compatibel met andere bevestigingssystemen of palen). Elk pakket bevat 3 planken en een stalen versterking.

 • MATERIAAL : composietkern + buitenlaag PVC
 • TYPE : tweezijdige plank
 • AFWERKING : Genuanceerd glad + 1 centrale groef
 • DOORSNEDE : 200 x 30 mm
 • LENGTE : 1950 mm (afwijking van 0-10mm)
 • GARANTIE : Commerciële garantie 10 jaar

 

DTU-regel NV65 klimaatnormen sneeuw en wind

De producten van Océwood® voldoen aan de DTU-regel NV65 omtrent sneeuw en wind. Voor elke hoogte groter dan 1200 mm is het nodig om de palen af te dichten (300 mm afdichting voor een hoogte van 1400 mm, 400 mm afdichting voor een hoogte 1600 mm en 1800 mm).

DTU neige et vent

 

Uitzetting

De paal, plank en afwerkingsrand voorzien ruimte voor uitzetting, op voorwaarde dat de lamellen aan één kant uitgelijnd worden zodat ze niet gelijk kunnen verschuiven.

 

Kwaliteit
 • Lokaal gewonnen vlasvezel: de natuurlijke vezel die in onze producten wordt gebruikt, vlasvezel, is afkomstig van bijproducten uit de landbouw en wordt geoogst in Frankrijk.
 • Authentiek Frans: al onze composietplanken worden gemaakt in onze fabriek in de Vendée en hebben het label ‘Origine France Garantie’ (BV Cert. 6428021).

logo biosource logo ofg

Aluminium paal

Kenmerken
 • MATERIAAL : Gelakt aluminium
 • DOORSNEDE : 110 x 80 mm
 • LENGTE : van 0,635 tot 2,635 m
 • GARANTIE : 10 jaar commerciële garantie

 

Meerhoekige palen

Door de dikte (8 x 11 cm) van de paal en het inwendig scharniersysteem van de lamellen is het mogelijk om hoeken van 0 tot 180° te bedekken. Voor andere hoeken werken de palen met een dichtingsprofiel dat de planken vastzet in de gewenste hoek.

 

 

robustesse des clotures ocewood

 

Lakkwaliteit : Al onze aluminium palen en afwerkingsranden zijn QualiCoat en QualiMarine gecertificeerd (meer details in het tabblad « Kwaliteit » hieronder).

 

Over onze aluminium palen

Het Qualimarine-label garandeert de kwaliteit van het lakwerk van de aluminium palen, dit tijdens alle weersomstandigheden. Het Qualicoat-label is een certificaat dat de kwaliteit en duurzaamheid van de lak van onze aluminium palen bewijst.labels qualicoat seaside qualimarine

Documentatie

 

Plaatsing van de afsluiting

We kunnen direct bij u thuis leveren of het in de winkel laten bezorgen (voor professionals).

STAP 1 : BEVESTIGING VAN DE INZETSTUKKEN

Het Boréale afsluitingssysteem ontleent zijn betrouwbaarheid voor een groot deel aan de bevestiging van de inzetstukken door middel van verankering. Er zijn 2 mogelijkheden afhankelijk van de hoogte van uw afsluiting:

 • Paneelhoogte tot 1.235 m (montage op een muur): chemische verankering van de inzetstukken 150 + 150. Boor voor elk inzetstuk 2 gaten met een betonboor in uw muur, breng de chemische verankering aan en schuif het inzetstuk erin.
 • Paneelhoogte van 1.435 m tot 1.835 m (plaatsing op de grond): betonverankering van de 400 + 400 inzetstukken. Maak voor elk inzetstuk 1 gat van 40 x 40 x 40 cm en giet er beton in. Plaats het inzetstuk loodrecht op de grond en laat het drogen.

STAP 2 : PLAATSING VAN DE PALEN

Zodra de verankering droog is, vijst u uw paal vast aan het inzetstuk.

 

STAP 3 : BEVESTIGING VAN DE PLANKEN

Schuif zoveel planken als nodig tussen elke paal en zorg ervoor dat je ze aan elkaar lijmt die meegeleverd is in de pakketten.

 

STAP 4 : AFWERKING

Clip de afwerkingsrand op de laatste plank en bevestig de opzetstukken op de bovenkant van elke paal.

 

Tuinafsluiting: pakket

We bieden onze systemen aan in de vorm van kits of pakketten. Voor een tuinafsluiting hebt u drie plankenpakketten en een paalpakket nodig. In deze pakketten vindt u alle accessoires die nodig zijn voor de installatie van uw afsluiting, zoals versterkingen, afwerkingsranden, opzetstukken, schroeven, enz.

contenu des packs cloture

 

Reiniging

Océwood® composiet afsluitingen zijn gemakkelijk te onderhouden:

 • Reinig aan het einde van de plaatsing het stof dat achterblijft met gebruik van een hogedrukreiniger  (maximaal 120 bar, minimale afstand 30 cm).
 • Sproei vervolgens een geconcentreerd reinigingsmiddel, om uw afsluiting tegen mos te beschermen. We raden OcéClean aan, speciaal ontwikkeld voor alle composietpanelen van het merk Océwood®.
 • Herhaal deze 2 handelingen elk voorjaar om uw afsluiting schoon te maken tegen de winter: vervuiling, dode bladeren, vuil … Uw afsluiting krijgt zijn glans terug en is klaar voor de zonnige dagen!

Splintervrij, ligninevrij en met een duurzame, hoogwaardige kleur, vereisen de Océwood® composietplanken in uw afsluiting geen structureel onderhoud zoals natuurlijk hout. U kunt dus rustig genieten van uw tuinafsluiting …

Hoe zit het met het onderhoud van aluminium afsluitingsaccessoires?
Uw palen, afwerkingsranden, decoratieve lamellen en andere aluminium accessoires, kunt u schoon maken met een water en zeep.

Vind al onze reinigingsaanbevelingen, onze tutorials voor het verwijderen van vlekken (sap, fruit, voedsel, vet, enz.) en het reinigen van uw composietplanken in onze ‘Veelgestelde vragen’.

Accessoires

De composiet tuinafsluiting wordt in kits (plankpakketten en paalpakketten) verpakt. Hierdoor kan u de prijs van uw composiet afsluiting, de verplaatsing van de producten en de benodigdheden voor de installatie beter inschatten.

composition cloture

Het is onderverdeeld in 2 soorten pakketten: het planken-pakket en het paal-pakket.

HET PLANKENPAKKET BEVAT :

 • 3 planken Boréale met kleur naar keuze (1 kleur per kit)
 • 1 versterking van 1950mm.

pack lames

U kan de plankenpakketten rechtstreeks op de verkoopwebsite aankopen of een offerte aanvragen voor de prijs van uw afsluiting in composiet.

Het paalpakket bevat:

 • • 1 aluminium paal in een kleur en hoogte naar keuze
  • 1 afwerkingsrand die overeenkomt met de paalkleur
  • 1 opzetstuk voor de paal
  • 1 inzetstuk om in de grond te plaatsen, aangepast aan de hoogte van de paal (150 + 150 tot 1,235 m / 400 + 400 van 1,435 tot 1,835 m)
  • 1 tube lijm om de planken aan elkaar te bevestigen
  • Vijzen (schroeven, moeren, etc.)
  • 2 pinnetjes (nodig voor de installatie op betonplaten)
  • 1 extra versteviging in andere pakketten dan 1,235 en 1,835 m

pack poteaux

Realisaties van onze klanten

We ontvangen altijd met veel plezier de foto's van uw afgeronde afsluitingsprojecten ... Ontdek de vele mogelijkheden die onze panelen bieden!

DutchFrench