&noscript=1 />

Ecologische afsluiting uit gerecycleerd pvc en vlasvezel

Een ecologische afsluiting voor uw tuin combineert esthetiek met ecologisch verantwoorde materialen en manieren van produceren. Een omheining uit composiet (bij Océwood® gebruiken we gerecycleerde pvc en vlasvezel) respecteert het milieu en is gemakkelijk in onderhoud. De textuur en het visuele aspect leunen dicht aan bij hout. De planken van gerecycleerde kunststof zijn bovendien dezelfde als de tuindeuren en poorten uit ons assortiment, zodat ze één geheel vormen in uw tuin.

Vraag hier gratis stalen aan voor een ecologische tuinafsluiting

 

Verdergaan per Assortiment

Waarom kiezen voor een ecologische tuinafsluiting in composiet?

Een tuinafsluiting in composiet – bij Océwood® een samenstelling van aluminium, pvc en natuurlijke vezels – biedt een aantal opmerkelijke voordelen:

  • Ecologische productie – Net zoals bij natuurlijk hout zijn er niet één maar vele composietsoorten. Elke fabrikant hanteert zijn eigen formule en vervaardigt producten met specifieke eigenschappen en verschillende kwaliteitsniveaus. Alle composietplanken van Océwood® onderscheiden zich door hun hoogwaardige kwaliteit en hun ecologische productie, of ze nu worden gebruikt in tuinafsluitingen, poorten, tuinpoortjes of terrassen. In plaats van houtmeel worden ze gemaakt op basis van vlasvezel en gerecycleerde pvc, afkomstig van Franse sorteercentra die afgedankte pvc-producten inzamelen en verwerken.
  • Kwalitatieve afwerking – Onze tuinafsluitingen van composiet en aluminium dragen het certificaat ‘Origine France Garantie’. Dit betekent dat ze allemaal gemaakt zijn in onze fabriek in Aizenay in de Vendée. Onze aluminium palen, eveneens in Frankrijk gemaakt, dragen de labels ‘Qualicoat Seaside’ en ‘Qualimarine’. Deze labels garanderen de kwaliteit en de duurzaamheid van de lakafwerking. Onze producten worden grondig getest op weerstand en slijtage, en zijn afgewerkt met hoogwaardige pigmenten. Al deze vereisten, in combinatie met een gepatenteerd afwerkingsproces, zorgen ervoor dat we tuinafsluitingen van topkwaliteit kunnen aanbieden, die duurzaam en makkelijk te onderhouden zijn.
  • Gemakkelijk te onderhouden – De composietpanelen van Océwood® vereisen geen structureel onderhoud (behandeling met beits, olie, …) om de schoonheid van de kleuren te behouden. Na de installatie maakt u de planken schoon met een hogedrukreiniger. Daarna volstaat een jaarlijkse schoonmaak in het voorjaar.
  • Mogelijkheden om te personaliseren – De afsluitingen van pvc en vlasvezel alsook de aluminium palen kunnen naar wens samengesteld worden. Er zijn diverse types van planken beschikbaar, alsook decoratieve planken in verschillende motieven en kleuren. Bij Océwood® vindt u alles om een tuininrichting te creëren die uw eigen stijl mooi weerspiegelt.

 

Omheining in composiet : hoe installeren ?

Vastzetten van de inzetstukken

Onze omheiningen in composiet maken gebruik van verankering als bevestigingsprincipe. Volgens onze tests is dit niet alleen de meest solide manier, maar ook de discreetste. De verankering is namelijk onzichtbaar wanneer de tuinafsluiting geïnstalleerd is.
De inzetstukken – gemaakt van staal omwille van de inertie – worden in beton aan de grond verankerd voor een composiet tuinafsluiting, of chemisch verankerd voor panelen op een tuinmuurtje. Wanneer de verankering is uitgehard, volstaat het om de palen op deze inzetstukken met bouten te bevestigen om de composiet tuinafsluiting te installeren.

 

Plaatsing van de planken

Wanneer de inzetstukken verankerd zijn en de omheiningspalen stevig met bouten vastgezet zijn, kan u de composietplanken ertussen gaan schuiven. De omheiningspanelen zijn voorzien van versterkingen die in de planken zijn geïntegreerd, waardoor ze onzichtbaar zijn. Hierdoor oogt de tuinomheining in pvc en vlasvezel heel esthetisch. De composietplanken worden aan elkaar gelijmd zodat ze goed op hun plaats blijven. Wanneer de planken op hun plaats zitten, wordt de afwerkrand op de laatste composietplank met clips bevestigd en de eindstukken op elke paal vastgezet. Uw tuinafsluiting is nu helemaal geïnstalleerd.
De decoratieve accessoires (paaldecoraties en verlichting) worden geplaatst wanneer de composietafsluiting gemonteerd is. De decoratieplanken worden geïntegreerd tijdens de plaatsing, ze vervangen namelijk een of meerdere composietplanken.

Bekijk ook onze plaatsingshandleidingen

 

Hoe uw afsluiting in pvc en vlasvezel reinigen?

De composietplanken van uw tuinafsluiting kan u eenvoudig reinigen. Wij raden aan om dit te doen meteen na installatie. Dit doet u zo:

  • Maak de planken schoon met een hogedrukreiniger om alle vuil van de werken te verwijderen.
  • Vervolgens verstuift u het geconcentreerde reinigingsmiddel OcéClean om te voorkomen dat er zich algen, mossen of korstmossen vormen.

Herhaal deze reiniging jaarlijks na de winter om de omheining in composiet te onderhouden. Als er vlekken op de planken zitten, vindt u bij de veelgestelde vragen instructies over de reiniging, ingedeeld volgens de aard van de vlekken. Regenwater en uv-stralen van de zon en de maan helpen ook om de composietplanken schoon te maken. Om vuile aluminiumpalen te reinigen, gebruikt u wat water en zeep (geen schoonmaakmiddelen of andere agressieve producten).

Om verder te gaan...

Guide d'aide au choix pour clôture Ocewood

Hulp nodig om mijn afsluiting te kiezen

Ontdek de gids
recevoir un devis gratuit ocewood

Mijn gedetailleerdeofferte

Vraag mijn offerte aan
recevoir des echantillons gratuits ocewood

Mijn gratisproductstalen

Vraag mijn productstalen aan

Realisaties van onze klanten

DutchFrench