&noscript=1 />
terrasse ocewood moka

Terras met gerecycleerde kunststofplanken voor een glad effect

Optima Eko is een terrasvloer die behoort tot ons composiet terrasplankengamma. Net zoals Optima Plus bestaat deze terrasvloer uit gerecycleerde kunststofplanken. In combinatie met een geavanceerde technologie zorgen deze gerecycleerde kunststofplanken voor een unieke en esthetische afwerking die u alle comfort biedt. Optima Eko onderscheidt zich visueel door subtiele nuances die de planken een gladde afwerking geven.

Vraag hier ook productstalen aan voor een Optima Eko-terras

Terrasse Optima Eko Océwood

Waarom kiezen voor Optima Eko?

Beschermende laag
De gerecycleerde kunststofplanken van het Optima Eko-terras hebben een milieuvriendelijke kern uit composiet (gerecycleerde pvc en vlasvezel) en worden voorzien van een dunne polymeerbeschermlaag. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de techniek ‘coëxtrusie’. Concreet betekent dit dat de kern en de beschermlaag van de plank in één procesgang worden gemaakt. Hierdoor ontstaat een unieke textuur. Bij het Optima Eko-terras is dit een gladde en bijzonder egale afwerking.

Duurzame en hoogwaardige kleuren
De beschermlaag bestaat uit pigmenten die de duurzaamheid van de kleur waarborgen en die het mogelijk maken donkere en lichte kleurtinten willekeurig af te wisselen. De kleuren zijn geïnspireerd op hout- en steentinten, zodat ze beantwoorden aan een brede waaier van stijlen.

Ecologische terras
De kern van de terrasplanken in composiet bestaat uit gerecycleerde pvc en vlasvezel. Gerecycleerde pvc heeft alle mogelijke kleuren, maar dankzij de beschermlaag kan het product worden bedekt met een kleur die past bij de terrasstijlen die we aanbieden. Océwood® kiest er bewust voor om gerecycleerde pvc te gebruiken, met het oog op het milieu. De pvc is afkomstig van Franse sorteercentra waar gebruikte pvc wordt ingezameld. Terwijl vele fabrikanten kiezen voor houtmeel bij het vervaardigen van composiet terrasplanken, opteren we bij Océwood® voor vlasvezel. Dit is een natuurlijke vezel die ontstaat als bijproduct van de plaatselijke landbouw.

Bestand tegen alle weersomstandigheden
De gerecycleerde kunststofplanken zijn speciaal aangepast aan buitengebruik in zowel droge als vochtige omgevingen (zwembad met chloor, langs de kust, enz.). De beschermlaag van de planken met een donkere kleur bestaat uit technische pigmenten die warmte afweren en na langdurige blootstelling aan warmte sneller afkoelen.

Plaatselijke productie
Al onze composiet terrasplanken (alsook onze composiet planken voor poorten en tuinomheiningen) worden gemaakt in onze fabriek in Aizenay, in de Franse Vendée. Onze producten dragen daarom het label ‘Origine France Garantie’.

Een terras in gerecycleerde kunststofplanken, eenvoudig schoon te maken

Curry, wijn, vet, sauzen, … Vooral in de zomer ontstaan gemakkelijk vlekken die doordringen in de planken van uw terras en daar zichtbaar blijven, ook als u ze schoonmaakt. Onze technologie geeft vetvlekken minder kans op een Optima Eko-terras. De beschermlaag zorgt ervoor dat de composiet terrasplanken makkelijk te reinigen zijn. De meest hardnekkige vlekken verdwijnen bovendien na verloop van tijd vanzelf door regenwater en uv-stralen.
Ook het periodiek onderhoud van een terras in gerecycleerde kunststofplanken is eenvoudig. Na de installatie reinigt u ze met een hogedrukreiniger en brengt u OcéClean aan tegen mossen en begroeiing. Deze behandeling hoeft u daarna slechts eenmaal per jaar, na de winter, te herhalen.

 

Doe inspiratie op voor een terrasvloer in composiet

Optima Eko is verkrijgbaar in vier natuurlijke kleuren. Hierdoor kan u werkelijk alle kanten uit qua stijl. Laat u alvast inspireren door de voorbeelden hieronder. Klik op een stijl die u aanspreekt om een offerte op maat aan te vragen.

Hoe een terras in composiet aanleggen?

Bord de piscine naturel, lames Océwood Optima Eko Carbone avec cornière

1

Optima Eko: composietplanken in vier kleuren

Plusieurs Clip de fixation Optima Océwood

2

De planken vastzetten met een clip

Exemple de lambourdage , avec fixation, Lambourde composite Océwood

3

Het frame van uw terras in composiet

Entourage de piscine Océwood et Cornière PVC souple

4

Afwerkingsranden voor de contouren van uw terras

Optima Eko: composietplanken in vier kleuren

De composiet terrasplanken van Optima Eko zijn verkrijgbaar in vier kleuren, passend bij de stijl van uw tuininrichting. Carbone en Basalte sluiten eerder aan bij een moderne stijl, terwijl Sierra en Moka eerder doen denken aan Scandinavië.

De donkere planken (Carbone) bevatten technische pigmenten die bij blootstelling aan de zon warmte afstoten en de temperatuur van de planken met 10 °C laten dalen. De kleur blijft daarom beter behouden.

De planken vastzetten met een clip

De clip ‘Optima’ voor composiet terrassen van Océwood® is ontwikkeld om composietplanken gemakkelijker te monteren en om de installatietijd met 15% te verkorten ten opzichte van standaardclips. De clip is asymmetrisch en heeft meerdere functies:

 • Een flexibele afdichting voorkomt verschuiven van de plank door uitzetten. De twee vleugeltjes absorberen de laterale uitzetting van de plank. U hoeft geen rekening meer te houden met de vereiste ruimte voor uitzetten, de clip ‘Optima’ doet dat voor u.
 • Een unieke ergonomie maakt schroeven aan de ene kant en vastklemmen aan de andere mogelijk voor een snelle en efficiënte installatie.
 • Wanneer het terras eenmaal is geplaatst, is de clip bijna onzichtbaar. Dit biedt u een garantie op een mooie en strakke installatie.
 • De clip maakt het terras eenvoudig te demonteren. U hoeft slechts één rij clips los te schroeven om alle naastliggende planken te verwijderen. Als u de planken daarna weer wilt bevestigen, plaatst u de clips terug tussen de planken en schroeft u ze eenvoudig vast.

Het frame van uw terras in composiet

U kan kiezen uit drie types van balken, afhankelijk van uw tuin.

 • Composiet onderbalk
 • Zelfdragende structuur
 • Houten onderbalk

 

Lees hier meer over de onderbalken

 • Onderbalken in composiet hebben dezelfde uitzettingscoëfficiënt als de composiet terrasplanken. Balken en planken zijn dus perfect op elkaar afgestemd. Het frame kan echter alleen op een betonplaat worden gemonteerd. Het wordt sterk afgeraden om composiet balken en planken van verschillende fabrikanten te combineren. Composiet is een uniek materiaal, met eigenschappen die van fabrikant tot fabrikant verschillen.
 • Houten balken van 45 x 70 mm voor een frame op een betonplaat.
 • Houten balken van 45 x 95 cm voor een zelfdragend frame (latten op de grond).

Afwerkingsranden voor de contouren van uw terras

Afwerkingsranden zijn accessoires waarmee u uw terras perfectioneert en mooie contouren creëert. Sommige randen kunt u ook gebruiken als startprofiel. In aluminium uitvoering voor een eigentijds design of flexibel voor ronde hoeken.

 

Om verder te gaan...

image être rappelé

Mijn persoonlijke ondersteuning

Teruggebeld worden
recevoir un devis gratuit ocewood

Mijn gedetailleerdeofferte

Vraag mijn offerte aan
recevoir des echantillons gratuits ocewood

Mijn gratisproductstalen

Vraag mijn productstalen aan

We houden ervan omdat...

technique

De nieuwste generatie planken

picto pieds

Daling van de temperatuur

weten +
nettoyage simple

Gemakkelijke reiniging

weten +
Environnement

Ecologisch ontworpen planken

weten +
picto outil

Snelle plaatsing

weten +
Picto France

Gegarandeerde Franse herkomst

weten +

Aanvullende informatie

technique

Technische details

picto outil

INSTALLATIE

accessoires

ACCESSOIRES

TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN

 • MATERIAAL: Composietkern + PVC-laag
 • TYPE: enkelzijdige plank
 • AFWERKING: reliëf (generfd) 
 • SECTIE: 161 x 26 mm
 • LENGTE: 3 meter (tolerantie -0 / + 10 mm)
 • MONTAGE: Optima Clip
 • GEWICHT: 2,80 kg / lopende meter
 • LOPENDE METER: 6 planken / ml
 • GARANTIE: 10 jaar commerciële garantie

 

Zoals elk samengesteld product zetten Optima Eko-terrasplanken uit en krimpen ze samen met veranderingen in temperatuur en vochtigheid.
Het is daarom noodzakelijk om tijdens de installatie een uitzetruimte in de lengterichting te voorzien aan het einde van uw planken.

Optima Eko planken zijn gecoëxtrudeerd en daardoor waterdicht. Na reiniging of in de regen kan er water op de planken blijven staan ​​terwijl ze verdampen, zoals bij elk waterdicht materiaal.

Uitzetting in mm:

(L) : Lengte van de terrassen in meter
(D) : Perifere uitzetting in mm

KWALITEIT

 • Gerecycleerd PVC: de kern van onze nieuwe generatie planken is gemaakt van gerecycleerd PVC van lokale kanalen die schrijnwerk aan het einde van hun levensduur verzamelen en behandelen.
 • Lokaal geproduceerd vlas: de natuurlijke vezels die in onze producten worden gebruikt, vlasvezels, zijn afkomstig van de ontwikkeling van agrarische bijproducten en worden geoogst in Frankrijk (meer details).
 • Al onze composietplaten worden vervaardigd in Frankrijk, in onze fabriek in de Vendée, en hebben het label Origine France Garantie (BV Cert. 6428021).

 

 

INSTALLATIE VAN OPTIMA EKO TERRASPLANKEN

 

De plaatsing van uw terras in Optima EKO-composietplanken moet absoluut de regels van de kunst en onze plaatsingsinstructies volgen om een ​​goede structuur en een kwaliteitsvolle vloerafwerking te garanderen. Als u geen doorgewinterde klusjesman bent, raden we u aan om een ​​installatieprofessionnel te raadplegen die de balken kan aanpassen aan de beperkingen van uw terrein. De installatie gebeurt in 3 stappen: :

1.De onderbalken

Dit is de uitvoering van de structuur van uw terrasplanken, die vooraf moet worden gekozen (houten of composiet onderbalken ?), getekend en berekend om aan de beperkingen van uw terrein te voldoen. Stootvoegen, dubbele balken, afstanden zijn allemaal punten om goed over na te denken.

 

2. De plaatsing van de composiet terrasplanken

Onze Optima EKO composietplanken worden met Optima clips aan de onderbalken bevestigd. Deze zijn gepatenteerd en zijn ontworpen om de installatietijd met 15% te verminderen in vergelijking met standaard clips.

 

3. De afwerking

Om uw composietterras te perfectioneren, kunt u uw contouren definiëren met behulp van afwerkingshoeken, in aluminium of in flexibel PVC, volgens uw esthetische voorkeuren en uw behoeften (round contouren, zichtbare balken, enz.)

 

Hier is een voorbeeld van onze plankenbevestiging. vind hier al onze al onze plaatsingsvideo’s  (balk, afwerking, onderhoud …).

 

REINIGING VAN DE COMPOSIETPLANKEN

 

De Optima ekocomposietplanken zijn zeer gemakkelijk schoon te maken dankzij hun beschermende PVC-laag! De procedure is eenvoudig, deze moet worden uitgevoerd aan het einde van de installatie van uw terras en vervolgens elk jaar, bij voorkeur in het voorjaar

 • stof en vuil verwijderen met een hogedrukstraal (maximaal 120 bar, minimale afstand 30 cm)
 • spray OcéClean (een geconcentreerde reiniger)

Herhaal deze 2 stappen minimaal jaarlijks aan het einde van de winter.

Hier is een voorbeeld van onderhoud na een strenge winter. Vuil kan heel goed verwijderd worden met behulp van een hogedrukreiniger:

 

Bij vlekken (vet, sauzen, fietsbanden, eten, etc.) op je Optima Eko composiet terras, raadpleeg dan onze veelgestelde vragen onderhoud waar je veel schoonmaaktips en video’s vindt.

Onderbalken

Een bestendig terras rust vooral op een goed gemaakte balkenstructuur! Zorg voor de opbouw van uw terras met composiet of houten onderbalken …

Bekijk de onderbalken en accessoires

 

 

 

Afwerkingshoeken

Zorg voor de contouren van uw Océwood-terras met flexibele of harde afwerkingshoeken!

Bekijk de afwerkingshoeken

Clip Optima

Gepatenteerde clip ontwikkeld om de installatie van de planken te vereenvoudigen en te versnellen.

 

Clip Optima Océwood

 

Realisaties van onze klanten

Nog meer ideeën nodig? Hier zijn enkele foto's van onze particuliere en professionele klanten met Optima Eko terrasplanken ...

DutchFrench