&noscript=1 />
terrasse ocewood carbone

Ecologisch terras in composiet met houten look

Kiest u voor een hout of composiet terras? Een terras uit composiet (bij Océwood® gebruiken we hiervoor gerecycleerde pvc en vlasvezel) is een ecologisch alternatief met de uitstraling en textuur van hout of met de look van steen, afhankelijk voor welk type van composietplanken u kiest. Wat zijn nu precies de eigenschappen van een composiet terras en waarom kiest u ervoor?

Vraag hier ook gratis stalen aan voor uw ecologisch terras

Verdergaan per Assortiment

Wat is een composiet terras?

Een composiet terras bestaat uit composietplanken die buiten gebruikt worden en geschikt zijn voor een terras (al dan niet rondom een zwembad), tuinpad, buitentrappen of een balkon. Ook aan de kust doen de terrassen van Océwood het bijzonder goed, om bijvoorbeeld pontons of pieren aan te leggen.
Net zoals hout, steen of beton is composiet een volwaardig materiaal met specifieke technische eigenschappen. Deze kenmerken verschillen per composietmateriaal en per fabrikant. De terrasplanken van Océwood onderscheiden zich door de gepatenteerde afwerking en ons engagement wat kwaliteit en duurzame ontwikkeling betreft. Reeds 15 jaar doen wij ernstige inspanningen om de kwaliteit van onze producten en hun impact op het milieu voortdurend te verbeteren. Zo hebben we houtmeel (traditioneel gebruikt in composiet) vervangen door vlasvezel en maken we gebruik van gerecycleerde pvc.

Waarom kiezen voor een terras in composiet?

• Esthetiek die doet denken aan hout
Terrasplanken van composiet worden bijzonder gewaardeerd om hun esthetische uitstraling. En terecht: u vindt planken die aan alle smaken beantwoorden. Via het productieproces kunnen vele afwerkingen en kleuren worden bekomen: effen, gegroefd of met nerven, in één enkele kleur of met kleurschakeringen, in houtkleur of steenkleur, noem maar op.
• Gebruiks- en onderhoudsvriendelijk
Composiet biedt bovendien een groot gebruikscomfort: geen splinters, gemakkelijk schoon te maken, geen structureel onderhoud nodig zoals bij hout om een mooie uitstraling te behouden.
• Ventilatie en aangename temperatuur
In de planken met een donkere kleur (Carbone, Arabica) zijn technische pigmenten verwerkt die warmte afstoten en de temperatuur van de planken met 10 °C laten dalen. In combinatie met hun profiel met cellenstructuur, ventileren de planken en komen ze snel terug op een normale temperatuur bij sterke blootstelling aan de zon.

Welke terrasplanken zijn geschikt voor uw tuin?

Composietplanken van de “nieuwste generatie”

Velen twijfelen vaak tussen een hout of composiet terras. Een composiet terras biedt echter een aantal opmerkelijke voordelen ten opzichte van een houten terras. De composiet terrasplanken van Océwood zijn gecoëxtrudeerd en hebben een beschermlaag van pvc die op het oppervlak is gelast tijdens de productie ervan. Deze laag met hoogwaardige pigmenten zorgt voor een mooie afwerking en een genuanceerde tint. De textuur leunt bovendien sterk aan bij hout.

Bij Océwood kan u kiezen uit twee verschillende soorten terrasplanken: Optima Eko en Optima Plus. Beide terrassen zijn van 100% composiet en zijn plaatselijk geproduceerd op onze locatie in Frankrijk. Het verschil zit voornamelijk in de esthetische afwerking van de planken. De terrasplanken van Optima Eko zijn effen, terwijl het gamma Optima Plus een afwerking met nervenstructuur heeft – net zoals echt hout.

Vraag hier gratis stalen aan van beide terrasplanken

Composiet terras: hoe installeren?

1. Het balkenframe

 

Het balkenframe maken is de belangrijkste fase tijdens het plaatsen van een terras met composietplanken. Dit bepaalt de vlakheid en de kwaliteit van uw terras. Het is daarom belangrijk om de plaatsingsinstructies goed op te volgen. Wie handig is, zal uiteraard wel in staat zijn om een composiet terras met een eenvoudige vorm te installeren, maar in geval van twijfel raden wij u aan om een beroep te doen op een professionele installateur.

Lees hier meer over de onderbalken

2. De installatie van de planken

De composiet terrasplanken worden uitsluitend met behulp van speciale clips geïnstalleerd. Met deze clips kan u de planken op de balken vastzetten, de uitzetting van de planken opvangen en de nodige tussenafstand om uit te zetten bepalen. Wanneer we een berekening voor u maken, is het vermelde aantal clips een inschatting die zo goed mogelijk aan uw behoeften beantwoordt. Het is belangrijk om geen bevestigingspunten weg te laten, en ook geen dubbele clips te gebruiken wanneer u bijvoorbeeld planken gaat verbinden. We raden u ook aan om de plaatsingshandleiding te bekijken.

 

3. De afwerking

Wij stellen 2 profielen voor (die we ‘afwerkingshoeken’ noemen) voor de afwerkingen van uw tuinterras in composiet:
• De soepele afwerkingshoeken van pvc beschikken over een U-profiel en worden bevestigd op de omtrek van uw vloerdeel. Ze zijn ideaal om afgeronde contouren te bedekken.
• De aluminium afwerkingsranden verbergen het frame dankzij hun F-vorm. Zij geven uw tuinterras een afwerking van topkwaliteit.

Bekijk hier alle technische documentatie

Hoe uw terras in composiet reinigen?

De composietplanken van uw terras kan u eenvoudig reinigen. Wij raden aan om dit te doen meteen na installatie. Dit doet u zo:

  • Maak de planken schoon met een hogedrukreiniger om alle vuil van de werken te verwijderen.
  • Vervolgens verstuift u het geconcentreerde reinigingsmiddel OcéClean om te voorkomen dat er zich algen, mossen of korstmossen vormen.

Herhaal deze reiniging jaarlijks na de winter om het terras in composiet te onderhouden. Als er vlekken op de planken zitten, vindt u bij de veelgestelde vragen instructies over de reiniging, ingedeeld volgens de aard van de vlekken. Regenwater en uv-stralen van de zon en de maan helpen ook om de composietplanken schoon te maken. Om vuile aluminiumpalen te reinigen, gebruikt u wat water en zeep (geen schoonmaakmiddelen of andere agressieve producten).

Om verder te gaan...

image être rappelé

Mijn gratis gepersonaliseerde ondersteuning

Teruggebeld worden
recevoir un devis gratuit ocewood

Mijn gedetailleerdeofferte

Vraag mijn offerte aan
recevoir des echantillons gratuits ocewood

Mijn gratisproductstalen

Vraag mijn productstalen aan

Realisaties van onze klanten

DutchFrench