&noscript=1 />
décor Style Elegance - bord de mer

TERRAS PLAATSEN

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER EEN TERRAS PLAATSEN

Hier vindt u een antwoord op al uw vragen, zowel over de plaatsing, de opslag, het onderhoud of de kwaliteit van onze producten. Vindt u uw vraag niet terug in deze lijsten?  Laat ons iets weten via de rubriek Contact en wij zullen u snel antwoorden. Bekijk ook de vele tutorials en handige tips voor de plaatsing op onze blog Tendances Composite!

WORDEN DE TERRASPLANKEN WARM IN DE ZON?

Net zoals elk ander materiaal dat blootgesteld wordt aan de zon, worden de terrasplanken warm in de zon. Het holle profiel zorgt voor een goede ventilatie van de lamellen. Door deze ventilatie daalt de temperatuur sneller dan bij volle lamellen. Voor terrassen die vaak blootgesteld worden aan de zon, zoals rond een zwembad, raden we lichtere kleuren aan die de warmte minder vasthouden. Merk op dat onze lamellen in donkere kleuren (Carbone, Arabica) pigmenttechnieken bevatten die de temperatuur van de lamellen met ongeveer 10 °C verlagen.

Wat is het verschil tussen Optima Plus en Optima Eko?

Optima Plus is een terrasvloer met composietplanken die een generfde textuur hebben en daardoor dicht aanleunen bij hout. Optima Eko is een terrasvloer met composietplanken die glad en egaal afgewerkt zijn.

IS HET MOGELIJK OM DE COMPOSIETBALK VAN OCÉWOOD® TE BEVESTIGEN OP CONTACTPLAATJES? IS HET MOGELIJK OM DE COMPOSIETBALK VAN OCÉWOOD® TE BEVESTIGEN OP CONTACTPLAATJES?

Nee, de Océwood® composietbalk is geen structuurprofiel. Als u verstelbare contactplaatjes wilt gebruiken, moet u die
combineren met houten balken voor een zelfdragende
structuur (minimale doorsnede: 45 x 95 mm).

KAN IK COMPOSIETBALKEN VAN EEN ANDER MERK GEBRUIKEN?

Dat raden wij sterk af: de materiaalverschillen kunnen de combinatie van Océwood®-planken en composietbalken van een ander merk moeilijk compatibel maken. Denk er ook aan dat de structuur van uw terras in een dergelijk geval niet gegarandeerd is.

MOETEN OCÉWOOD®-BALKEN VERPLICHT OP EEN BETONPLAAT WORDEN VASTGESCHROEFD?

Ja, een betonplaat is verplicht voor het plaatsen van een Océwood® balkenframe van composiet.

KAN IK HOUTEN BALKEN GEBRUIKEN VOOR DE PLAATSING VAN MIJN TERRAS VAN OCÉWOOD®?

Ja, maar we raden u wel aan om in dit geval balken te gebruiken die zijn gemaakt uit verstevigd hout dat tegen rotting bestand is om te vermijden dat de balken doorbuigen, alsook om de plaatsingsvoorschriften voor een houten balkenframe te volgen.

MAG IK ELKE WILLEKEURIGE CLIP GEBRUIKEN OM MIJN OCÉWOOD® TERRAS TE INSTALLEREN?

Absoluut niet! Océwood® heeft voor elk assortiment planken een eigen bevestigingssysteem ontwikkeld:

We raden aan om onze voorschriften op het gebied van bevestiging op te volgen om deze te waarborgen. Raadpleeg de rubriek “bevestiging” van elk productenassortiment voor meer details over de bevestiging van elk assortiment.

HOE KAN IK TERRASPLANKEN VAN OCÉWOOD® INKORTEN ALS ZE TE GROOT ZIJN?

Een gewone zaag volstaat om uw planken bij te zagen. De Océwood®-planken bestaan voor 100% uit composiet materiaal en kunnen dan ook gemakkelijk worden bijgewerkt.

IK HEB MEER UITLEG NODIG VOOR DE PLAATSING VAN MIJN OCÉWOOD® TERRAS/TUINAFSLUITING

Voor stapsgewijze uitleg over de plaatsing van uw Océwood® terras of tuinafsluiting kunt u rechtstreeks terecht op onze pagina Video’s over de plaatsing en het onderhoud. Hier vindt u video’s gewijd aan het assortiment dat u hebt gekozen.

Meer tips nodig? Aarzel dan niet om rechtstreeks met ons contact op te nemen op het nummer 02 51 48 70 11 of via e-mail op atc@oceplast.fr.

MAG IK OCÉWOOD® TERRASPLANKEN RECHTSTREEKS OP DE GROND (TEGELVLOER, BETON, ENZ.) BEVESTIGEN?

Nee, een terrasplank moet verplicht worden vastgemaakt op een drager die loodrecht op deze plank staat, met een hoogte die een beetje ruimte laat en die op 40 cm tussenafstand is geplaatst.

Daarom is een balkenframe verplicht, teneinde een lege ruimte tussen de planken en de grond te verzekeren, zodat het regenwater of het water van de schoonmaakbeurt kan wegstromen.

BEN IK VERPLICHT OM MIJN OCÉWOOD® TERRAS TE PLAATSEN OP EEN BETONPLAAT?

Nee, maar het is wel verplicht om een stabiele grond te voorzien
waarop we een houten balk (minimale doorsnede 45
x 95 mm) kunnen voorstellen, die op in de hoogte verstelbare
contactplaatjes moet worden gelegd.

HOE MOET IK OCÉWOOD® PLANKEN OP EEN BALKON PLAATSEN?

Raadpleeg ons voorziene artikel op de blog Tendances Composite voor tips om een Océwood® terras op een balkon te plaatsen.

IS HET NORMAAL DAT ER WATER BLIJFT STAAN OP DE PLANKEN NADAT HET HEEFT GEREGEND?

Ja, de Océwood® planken zijn weinig poreus. Het is dus normaal dat er water blijft staan op de planken voordat het verdampt.

Is de installatie van de producten in de offerte inbegrepen?

Nee, installatie is niet inbegrepen. Montage behoort niet tot onze diensten, maar we kunnen u wel in contact brengen met een installateur die onze producten voor u kan plaatsen.

KUNNEN OCÉWOOD® PLANKEN ZWELLEN ALS ER WATER IN DE CELLENSTRUCTUUR BINNENDRINGT EN ER BLIJFT ZITTEN?

Natuurlijke vezels (vlasvezel) zijn in mindere mate aanwezig in de formule van het Océwood®-materiaal. Dit betekent dat de planken hermetisch zijn. Zelfs als er water in de cellenstructuur van het profiel blijft zitten, zal de plank niet zwellen. Maar deze situatie is zo goed als onmogelijk omdat de plaatsing van een terras uit hout of  composiet bepaalt dat men een helling van 1 tot 2% (10 tot 20 mm per meter) moet respecteren om het water beter te laten wegstromen.

DutchFrench