&noscript=1 />
guide-de-pose

KWALITEIT

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE KWALITEIT VAN TERRASSEN EN TUINAFSLUITINGEN

Hier vindt u een antwoord op al uw vragen, zowel over de plaatsing, de opslag, het onderhoud of de kwaliteit van onze producten. Vindt u uw vraag niet terug in deze lijsten? Laat ons iets weten via de rubriek Contact en wij zullen u snel
antwoorden! Bekijk ook de vele tutorials en handige tips voor de plaatsing op onze blog Tendances Composite !

WELK GEWICHT KUNNEN MIJN OCÉWOOD® TERRASPLANKEN DRAGEN?

Océwood® terrasplanken van composiet kunnen tot 450 kg/m2 dragen (gelijkmatig verdeeld).

MAG IK CHLOOR GEBRUIKEN OP DE OCÉWOOD®- PLANKEN?

Océwood® terrasplanken zijn hiervoor bijzonder geschikt: omdat ze voor 60% van PVC zijn gemaakt, samengesteld uit ethyleen en chloorzout, zijn ze perfect compatibel met behandelingssystemen zoals een chloortablet of zoutelektrolyse.

Voor een beter gebruikscomfort, raden wij u soepele PVC-afwerkingsranden aan:

  • Zij houden weinig warmte vast bij sterke blootstelling
  • Ze ronden de hoeken af en vangen u beter schokken op bij een eventuele valpartij
  • Ze combineren perfect met de afgeronde contouren

MAG IK OCÉWOOD® COMPOSIETPLANKEN (TERRAS OF TUINAFSLUITING) GEBRUIKEN VOOR DE BEPLATING?

Nee: elk concept heeft een eigen gebruiksbestemming. Océwood® terrasplanken zijn niet voorzien voor beplating. Wanneer u ze toch hiervoor gebruikt, kan er geen garantie worden gegeven.

KUNNEN OCÉWOOD® TERRASPLANKEN ZWELLEN ALS ER WATER ONDER BLIJFT STAAN?

Natuurlijke vezels (vlasvezel) zijn in mindere mate aanwezig in de formule van het Océwood®-materiaal. Dit betekent dat de planken hermetisch zijn. Zelfs als er water in de cellenstructuur van het profiel blijft zitten, zal de plank niet zwellen. Maar deze situatie is zo goed als onmogelijk als de plaatsing van een terras van hout of van composiet bepaalt dat men een helling van 1 tot 2% (10 tot 20 mm per meter) moet respecteren om het water beter te laten wegstromen.

BLIJFT DE KLEUR VAN MIJN OCÉWOOD® PLANKEN NA VERLOOP VAN TIJD BEHOUDEN?

Ja, omwille van de volgende redenen:

  • De kwaliteit van de pigmenten: De pigmenten van onze producten zijn met grote zorg geselecteerd en zijn van uitstekende kwaliteit
  • De planken zijn ofwel in de massa gepigmenteerd, ofwel in de PVC-afwerkingslaag (de pigmenten zitten dus in de kunststofmaterie ingebed).

Toch stellen we vast dat de kleur de eerste twee maanden na de plaatsing lichtjes vervaagt, met uitzondering van antraciet, dat eerder de neiging vertoont om lichtjes te verdonkeren terwijl die matter wordt.

ZIJN OCÉWOOD® COMPOSIETPLANKEN AAN KRASSEN ONDERHEVIG?

Omdat Océwood®-producten voor 60% uit pvc bestaan, een polymeer dat bekend staat om zijn stevigheid, zijn ze zeer resistent. Maar net als alle andere materialen die aan dagelijkse agressie onderhevig zijn (schurend meubilair, frequente passage, schokken, enz.) kunnen er krassen op de planken van uw terras, tuinafsluiting of schermafsluiting verschijnen.

Als bepaalde krassen niet verdwijnen, gebruik dan OcéCare om de planken te beschermen en deze krassen weg te werken.

ZIJN OCÉWOOD® COMPOSIETPLANKEN BESTAND TEGEN SCHOKKEN?

De Océwood®-planken zijn conform met de schoktest van
1kg/meter, in het kader van de norm NF EN 477.

Verneem alles over de testen met betrekking tot de NF- norm waaraan onze composietplanken onderworpen zijn in dit artikel van onze blog.

STIJGT DE TEMPERATUUR VAN DE OCÉWOOD® TERRASPLANKEN VEEL IN DE ZON?

Net als voor alle andere soorten materialen geldt dat donkere kleuren meer warmte van de zon opslaan dan heldere kleuren, vooral bij oppervlakken die sterk blootgesteld zijn (het gedrag van een Océwood® composietplank ten opzichte van warmte is identiek als bij een houten plank van het IPE-type).

Voor zones die aan fel zonlicht zijn blootgesteld, raden we daarom heldere kleuren aan, zoals Grijs of Schuimwit.

Maar dankzij hun profiel met cellenstructuur hebben Océwood® planken een luchtcirculatiesysteem dat ophoping van warmte in de plank vermijdt. De plank keert dus snel terug naar een normale temperatuur.

De geco-extrudeerde producten (Optima Eko, Optima Plus, Boréale Plus) met een donkere kleur (Carbone, Arabica) zijn gemaakt met een specifiek kleuringsproces dat warmte afstoot en de temperatuur van planken blootgesteld aan zonlicht met 10 °C doet dalen.

WELKE PRESTATIES HEEFT EEN OCÉWOOD® TUINAFSLUITING WAT WEERSTAND TEGEN DE WIND BETREFT?

Het WBow-palensysteem is voorzien om te beantwoorden aan de NV65 van de DTU, genaamd “Actions climatiques neige et vent” (Frans geünificeerd technisch document betreffende verwering door sneeuw en wind), die de volgende tabel omvat:

ZONE Normale windsnelheid Dynamische druk
Zone 1 100 km/u 51,5 kg/m2
Zone 2 110 km/u 60,0 kg/m2
Zone 3C 120 km/u 75,0 kg/m2
Zone 4C 140 km/u 91,5 kg/m2

Raadpleeg de technische gebruiksaanwijzing van de Océwood®
tuinafsluitingen om uw plaatsing aan te passen in functie van de
weersomstandigheden (wind) van uw regio.

Merk op dat u voor hoogtes van meer dan 1200 mm de palen moet verankeren met een verankeringsplaat (300 mm verankering voor een nuttige hoogte van 1400 mm, en 400 mm verankering voor een nuttige hoogte van 1600 mm en 1800 mm).

DutchFrench