&noscript=1 />
nettoyage terrasse

ONDERHOUD

VEELGESTELDE VRAGEN OVER HET ONDERHOUD VAN UW TERRAS OF TUINAFSLUITING

Hier vindt u een antwoord op al uw vragen, zowel over de plaatsing, de opslag, het onderhoud of de kwaliteit van onze producten. Vindt u uw vraag niet terug in deze lijsten? Laat ons iets weten via de rubriek Contact en wij zullen u snel
antwoorden!

HOE MOET IK MIJN OCÉWOOD® COMPOSIETPLANKEN ONDERHOUDEN?

Net als alle materialen die in open lucht geïnstalleerd zijn en bijgevolg weersinvloeden ondergaan, kan uw Océwood®-composiet terras elk jaar in het voorjaar een schoonmaakbeurt nodig hebben. Toch is het aangenaam vast te stellen dat deze schoonmaak een stuk eenvoudiger is dankzij de hermetische eigenschappen van het materiaal:

 • Reinig met een hogedrukstraal (maximum 120 bar, minimale
  afstand 30 cm) en met bleekwater als de planken erg vuil zijn.
 • Spoel af met veel water tot alle geur van het bleekwater
  verdwenen is.
 • Verstuif vervolgens met geconcentreerde schoonmaakmiddel (OcéClean).

Nu is uw terras weer klaar voor het nieuwe seizoen…
Raadpleeg de pagina onderhoud voor meer uitleg.

ER ZIJN VLEKKEN OP MIJN OCÉWOOD®-TERRAS. HOE MOET IK DEZE SCHOONMAKEN?

Raadpleeg onze onderhoudsvideo’s voor een beschrijving hoe u eventuele vlekken kunt verwijderen.

U vindt er uitleg hoe u de meest voorkomende vlekken moet verwijderen.

ER ZIJN VLEKKEN VAN LIJM/PLANTENSAP/VERNIS OP MIJN PLANKEN

De Océwood®-composietplanken zijn geperforeerd, ze vertonen met andere woorden
openingen waarin er lijm of plantensap kan aankoeken. IHet is daarom jammer genoeg niet mogelijk om het product volledig weg te krijgen.

Probeer om ze langzaam handmatig te schuren, met schuurpapier voor hout met een korrel van 24 of 40. Ga op dezelfde manier te werk voor de tuinafsluiting wanneer er lijmdruppels tijdens het lijmen zijn gevallen, nadat u de overtollige lijm hebt weggenomen en de lijm hebt laten opdrogen.

ER ZIJN OLIEVLEKKEN OP MIJN PLANKEN

Verwijder de overtollige olie van de vlek met absorberend papier zodat de vlek niet uitloopt. Maak daarna schoon met een spons en met zeep ofwel met natriumbicarbonaat.

Er kan een kring achterblijven. Deze zal na verloop van tijd vanzelf verdwijnen door de UV-stralen van het zonlicht en het maanlicht..

ER ZIJN SAUSVLEKKEN OP MIJN PLANKEN

Veeg met een bevochtigde spons erover om hier zoveel mogelijk van weg te nemen. Breng daarna een vlekkenverwijderaar aan, bijvoorbeeld natriumbicarbonaat. Laat inwerken en spuit daarna met een hogedrukreiniger af. Als er kringen achterblijven, zullen die vanzelf verdwijnen door de UV-stralen van de zon en door de regen.

ER ZIJN VLEKKEN VAN VERF UIT EEN SPUITBUS OP MIJN PLANKEN

Verf uit een spuitbus is gewoonlijk onuitwisbaar. Als de verf nog nat is en lichte sporen achterlaat, wrijft u de plank waarop de vlekken zitten af met behulp van een vochtige spons en natriumbicarbonaat. Laat inwerken en spuit daarna met een hogedrukreiniger af. Een hardnekkige, opgedroogde vlek die u dan nog niet wegkrijgt zal u wellicht nooit kunnen laten verdwijnen.

DE COMPOSIETPLANKEN OP MIJN TERRAS ZIEN ER BESCHADIGD UIT

Er zijn twee mogelijkheden:

 • ofwel is uw terras gewoon vuil, en dat is dan normaal. Net als alle andere materialen die aan weersomstandigheden en invloeden van buitenaf onderhevig zijn, wordt uw terras vuil. U hoeft die gewoon even schoon te maken. Spuit af met een hogedrukreiniger met wat bleekwater (als het terras erg vuil is), voor een doeltreffende reiniging.
 • Als het terras echt beschadigd is en mechanische of fysieke defecten vertoont, moet u controleren of alle aanbevelingen voor de plaatsing, de installatie en het onderhoud correct werden nageleefd om op de garantie een beroep te kunnen doen.

Aarzel in ieder geval niet om met ons contact op te nemen om samen een oplossing te vinden

RAADT U EEN SPECIFIEK REINIGINGSMIDDEL AAN?

Ja, Océwood heeft een geconcentreerd reinigingsmiddel ontwikkeld, specifiek voor Océwood®-composiet (planken voor een terras, tuinafsluiting en claustra) : OcéClean. Voor de reiniging zijn zeep of natriumbicarbonaat eveneens geschikt om de planken correct schoon te maken.

 • Als uw terras vaak met vlekken wordt besmeurd (terras onder een fruitboom, terras van een ontvangstruimte of restaurant…)
 • of als die beschut is tegen regen en UV-stralen (bijvoorbeeld onder een pergola)

Dan raden wij u sterk aan om ons product OceCare te gebruiken.

DutchFrench