&noscript=1 />
nettoyage terrasse

ONDERHOUD

ONDERHOUD EN SCHOONMAAK VAN OCÉWOOD-COMPOSIET

Welk materiaal u ook kiest, uw tuinafsluiting, tuinpoort of terras kan worden aangetast door weersinvloeden, verontreiniging, aanslag, stof of vuil. U doet er dan ook goed aan alles regelmatig schoon te maken en te onderhouden, in ieder geval na elke winter. Zo blijft u jarenlang verzekerd van een mooie tuininrichting. Onze aanbevelingen voor schoonmaak en onderhoud.

EVENTUELE vlekken

Océwood®-composiet is een niet-poreus materiaal. Toch kunnen zichtbare vlekken ontstaan door bijvoorbeeld koude of warme vetten, wijn, frisdrank, sigaretten of ketchup. In verschillende video’s  laten we zien hoe u ze kunt verwijderen.

Let op:

Voor 100% composiet producten (terrassen Classik en Optima, planken van tuinafsluitingen/tuinpoorten/tuinpoortjes in Anthracite en Taupe) geldt dat deze vlekken onder invloed van UV-stralen en regen geleidelijk aan vervagen.

Voor producten die zijn voorzien van een pvc laag (coëxtrusie: Optima Plus, Optima Eko en andere planken voor tuinafsluitingen/ tuinpoorten/tuindeuren met een pvc oppervlak) geldt dat vlekken met een spons kunnen worden verwijderd.

Schoonmaken VAN OCÉWOOD®-COMPOSIET

Alle composiet Océwood®-planken kunnen op dezelfde manier worden onderhouden, of ze nu worden gebruikt in tuinafsluitingen, tuinpoorten, tuindeuren of terrassen. Hoewel composiet weinig structureel onderhoud vereist, wordt het wel aangetast door wind en regen, verontreiniging en jarenlang gebruik en kan het net als elk ander materiaal vuil worden. Na installatie en vervolgens ten minste elk jaar, behandelt u uw Océwood®-planken als volgt:

  • Maak alle planken schoon met een hogedrukreiniger (maximaal 120 bar, afstand ten minste 30 cm).
  • Besproei de planken met OcéClean (zie hieronder) om afzetting van mossen, algen of korstmossen op het materiaal te voorkomen.

 

Voer deze twee handelingen elk voorjaar uit om uw Océwood®-tuininrichting mooi te houden. Als u dit periodieke onderhoud achterwege laat, kunnen mossen, korstmossen, algen en ander vuil zich aan het materiaal hechten wat het schoonmaken bemoeilijkt.

De eerste weken na installatie kan door de werking van vocht en UV-stralen een homogene verbleking optreden. Dit is een natuurlijke, kortstondige reactie. Het materiaal krijgt al snel zijn definitieve kleur.

PRODUCTEN VOOR onderhoud

Maak kennis met de door Océwood® ontwikkelde onderhoudsproducten voor terrassen, tuinafsluitingen, poorten en tuindeuren van Océwood®:

Geconcentreerd schoonmaakmiddel – OcéClean

OcéClean is een geconcentreerd schoonmaakmiddel met een preventieve en curatieve werking voor composiet terras- en tuinafsluitingsplanken van Océwood®.

Het verwijderd de micro-organismen die lelijke vlekken veroorzaken. OcéClean wordt verdund gesprayd op Océwood®-terrassen, -tuinafsluitingen en -panelen.

Eigenschappen :

 

OCECLEAN KOPEN

 

OCECLEAN KOPEN

 

OcéCare is een preventief beschermingsmiddel voor composiet terras- en tuinafsluitingsplanken van Océwood® in zogenoemde ‘risicozones’

(zones die niet blootstaan aan UV-stralen en regenwater, zoals pergola’s, of beschaduwde zones gericht op het noorden, bedoeld voor openbaar gebruik of de horeca).

OcéCare wordt onverdund aangebracht en alleen gebruikt op de composiet planken van Océwood®. Vanuit ons streven naar voortdurende verbetering hebben we OcéProtect vervangen door OcéCare, dat de volgende nieuwe voordelen heeft:

  • Het heeft een schimmelwerende werking en kan worden aangebracht zonder voorafgaande behandeling met OcéClean.
  • Het is beter voor het milieu en bevat geen oplosmiddelen.
  • Het is oplosbaar in water, waardoor vlekken eenvoudig kunnen worden verwijderd.
  • Het kan worden gebruikt om slechts bepaalde delen van bijvoorbeeld een terras bij te werken.
  • Het herstelt de glans van composiet planken.
  • Het is goedkoper in aanschaf.

Eigenschappen :

OCECARE KOPEN

DutchFrench