Alternatief

Vaarwel houtmeel, hallovlasvezel!

In 2017, en na 4 jaar onderzoek en investeringen in samenwerking met een van de belangrijkste spelers in de Franse landbouw, hebben wij VLASVEZEL geïdentificeerd als de meest geschikte vezel om stelselmatig houtmeel te vervangen, de kwaliteit van onze producten voortdurend te verbeteren, en een verantwoorde composiet te creëren. U ontdekt hieronder de vele ecologische, mechanische, en maatschappelijke voordelen …

Waarom houtmeel vervangen doorvlasvezel?

 

Een verantwoorde samenstelling creëren

In 2017, en na 4 jaar onderzoek en investeringen in samenwerking met een van de belangrijkste spelers in de Franse landbouw, hebben wij vlasvezel geïdentificeerd als de meest geschikte vezel om stelselmatig houtmeel te vervangen, de kwaliteit van onze producten voortdurend te verbeteren, en een verantwoorde composiet te creëren.

Met een lokaal partnerschap

Door samen te werken met een lokale partner nemen wij deel aan de economie en het milieu van onze regio, de Vendée. De vlasvezels worden geoogst, geplet, en verwerkt op minder dan 100 km van onze fabriek.

Vlasvezel: een antwoord op de terugwinning van landbouwafval

Een veeleisende aanpak

De integratie van vlasvezel in producten is een voorbeeld van de eisen van deze verantwoorde aanpak. Wij wilden een vervanging vinden voor houtmeel, steeds meer door de industrie gebruikt, vooral voor pellets, en steeds minder beschikbaar in ecologische omstandigheden.

Onze aandacht ging uit naar vlasvezels, die afkomstig zijn van vlasstro en zelden worden gebruikt door de industrie of de landbouw. Deze vezel heeft een unieke sterkte en weerstand tegen veroudering:

  • Snelle hergroei: 120 dagen tegenover 25 jaar voor hout
  • Geen lignine, een stof die planken op basis van houtmeel tijdens de eerste maanden van blootstelling aan de zon enigszins doet verbleken
  • Status als agrarisch bijproduct dat boeren een nieuwe bron van inkomsten biedt zonder extra oogstinvesteringen.
  • Lokaal product (Pays de la Loire), Frankrijk is de grootste vlasproducent ter wereld.
Circulaire economie

Een lokale en verantwoorde productie

Vandaag wordt 100% van de vlasvezels voor de Océwood® productie geoogst, geplet, en verwerkt door een partner op minder dan 100 kilometer van de Océwood® productiesite in Aizenay, Vendée. Om die reden stimuleert Océwood® een circulaire economie en aankoop via lokale landbouw, gekoppeld aan maximale recycling:

  • 100% van het composietafval wordt teruggewonnen en intern vermalen voor hergebruik in bepaalde profielen, zoals composietdraagbalken, of de kern van planken.
  • 100% van het overige productieafval wordt verzameld door gespecialiseerde recyclingkanalen voor hergebruik in de industrie.

16 jaar na zijn oprichting is OCEPLAST SAS via zijn merk Océwood® geslaagd in zijn uitdaging: vandaag een van de leiders zijn op het gebied van composiet buiteninrichting en een speler zijn die zich echt inzet voor ecologisch ontwerp en duurzame ontwikkeling.

Waarom Océwood niet langer houtmeel gebruikt

Herkomst Frankrijk gegarandeerd

Franse Fabrikant sinds 20 jaar

Milieubetrokkenheid

Goede producten voor de Planeet,
van grondstoffen tot levering

Sterk en duurzaam

Onze producten hebben geen schrik van de wind!

Gemakkelijk te onderhouden

Stop moeizaam onderhoud, maak plaats voor zorgeloos schoonmaken