&noscript=1 />
Ocewood s'engage pour la planète

GERECYCLEERDE PVC

STRIJD TEGEN HET DUMPEN VAN PVC

Tot op het strand worden we met het belang van recyclage geconfronteerd: de oceanen zijn stortplaatsen in open lucht geworden, waar men honderden miljoenen ton niet- gerecycleerd plastic materiaal in dumpt, zonder het te hebben over alle voorwerpen van pvc die op het einde van hun nuttige levensduur gewoon worden weggegooid…

 

 

 

HET BELANG VAN RECYCLAGE

 

Tot op het strand worden we met het belang van recyclage geconfronteerd: de oceanen zijn stortplaatsen in open lucht geworden, waar men honderden miljoenen ton niet- gerecycleerd plastic materiaal in dumpt, zonder het te hebben over alle voorwerpen van pvc die op het einde van hun levensduur gewoon worden weggegooid…

Toch is deze situatie niet onontkoombaar. Maar om de dingen te veranderen, moeten we in de eerste
plaats onze gewoontes veranderen. Op dit vlak is recyclage een oplossing die haar nut heeft
bewezen.

De kunststofindustrie speelt hierin een vooraanstaande rol en wist voor innovatie te zorgen. Via ons merk Océwood® wilen wij geëngageerde deelnemers zijn in een ecologisch verantwoorde kunststofindustrie. Ons merk draagt het label “Origine France Garantie”. Op die manier kunnen we milieubescherming verenigen met esthetiek, praktisch gebruik en maatschappelijke betrokkenheid. Wij werken samen met een designbureau om “recycleerbare en gerecycleerde grondstoffen” te verzoenen met “mooie producten”. Wij zijn zelfs verder gegaan met ons idee om recyclage te vernieuwen via design (meer info).

 

 

GRONDSTOFFEN UIT KRINGLOOPECONOMIE

 

Onze gamma’s gecoëxtrudeerde planken voor
tuinafsluitingen en terrassen (Boréale Plus, Optima Plus, Optima Eko ), gemaakt in Frankrijk in onze fabriek in de Vendée (in Aizenay), zijn vervaardigd uit composiet, om resistente en esthetisch mooi ogende producten te maken. Het materiaal dat we gebruiken, is samengesteld uit een cellulosevezel afkomstig uit de vlasteelt (meer info over vlas vindt u in onze producten) vermengd met gerecycleerde PVC.

Via verschillende procedures waarvan bepaalde gepatenteerd zijn, wordt het product daarna bedekt met een buitenlaag in gepigmenteerde PVC, die zorgt voor het esthetische aspect en onderhoudsgemak. We werken met gemicroniseerde, gerecycleerde pvc gewonnen uit resten van vermalen pvc, afkomstig van een heel proces gaande van sortering, inzameling tot aan herbestemming.

 

WANNEER DESIGN RECYCLAGE VERNIEUWT

 

Gedaan met smakeloze, lelijke gerecycleerde producten. Het gamma Boréale Design bewijst bijvoorbeeld dat recyclage en esthetiek voortaan zeer goed samengaan. De beschermende buitenlaag van polymeer die de plank van de tuinafsluiting bedekt, biedt talloze mogelijkheden voor texturen en nuances die dicht bij natuurlijk hout aanleunen. Aan de hand van de collectie decoratieplanken (van opengewerkt aluminium, matglas, stickers…), kunt u oplossingen op maat samenstellen die het esthetische aspect verbeteren van gerecycleerde basisproducten.

 

Océwood® BEHAALT HET MORE-LABEL!

Het bedrijf OCEPLAST en haar merk voor tuininrichting in composiet Océwood® werd eind 2019 het eerste Europese label toegekend die de actie valoriseert van de bedrijven van de kunststofindustrie ten voordele van kringloopeconomie en integratie van gerecycleerde kunststoffen in de productie: het MORE-label.

Het label MORE 2019 kadert in een wil om aan te sluiten bij de Doelstellingen inzake Duurzame Ontwikkeling (DDO) zoals door de VN gedefinieerd. Er werd met name gekozen voor de DDO 12: verantwoord verbruik en productie. Door gebruik van gerecycleerde kunststoffen aan te wenden, kan men ook de koolstofvoetafdruk verminderen.

 

PRODUCTEN DIE AAN UW BEHOEFTEN ZIJN AANGEPAST

Onze Océwood® composietproducten zijn op basis van het “plug & play”-principe ontwikkeld. Ze zijn makkelijk te monteren, waardoor ze de taak vergemakkelijken van een particulier die zijn tuinafsluiting bijvoorbeeld zelf wil plaatsen. De vakman die de montage doet, krijgt het waardevolle voordeel dat hij zo veel tijd wint. Een andere, praktische kwaliteit van deze producten met een oppervlak van PVC, is dat ze makkelijk schoongemaakt worden en hun kleur goed behouden dankzij het gebruik van hoogwaardige pigmenten.

 

EEN ETHISCHE, VERANTWOORDE AANKOOP

Ons beleid om onze milieu-impact te beperken via kringloopeconomie, lokale sourcing van onze
grondstoffen en vermindering van onze CO2-uitstoot, zorgt ervoor dat we een eenvoudige aankoop kunnen omzetten in een ethisch, verantwoord engagement. “Maar dit is allemaal alleen maar mogelijk als een ecologisch-maatschappelijke beweging zich ontwikkelt ten overstaan van het sorteren. Want de industriëlen hebben perfect alle middelen om te vernieuwen en te handelen ten voordele van recyclage”, legt Bertrand Dubin, onze medebedrijfsleider, uit.

HOE WORDT PVC INGEZAMELD EN VERWERKT?

Bekijk deze video met alle uitleg, voorgesteld door Suez, om te begrijpen hoe pvc wordt ingezameld, gesorteerd en gemicroniseerd voordat het naar ons vertrekt:

 

 

DutchFrench