&noscript=1 />
champ lin

ECODESIGN

EEN MILIEUVRIENDELIJK BEDRIJF

We zijn ons ervan bewust dat we ons als ondernemer en kunststofproducent extra moeten inzetten voor duurzame ontwikkeling. Deze verantwoordelijkheid is niet in tegenspraak met de noodzaak om kwaliteitsproducten te ontwikkelen die voldoen aan de verwachtingen van consumenten. We hebben er bijvoorbeeld voor gekozen om een composiet materiaal te ontwikkelen dat voor meer dan 95% bestaat uit gerecycleerd plastic en vlasvezel. Dit natuurlijke bijproduct van vlas, dat voorheen werd verbrand, is nu een extra inkomstenbron voor de agrarische sector. Deze milieuvriendelijke ontwikkelingen illustreren ons streven naar een beter beheer van de natuurlijke hulpbronnen van onze planeet.

DE GRONDSTOF

 

We hebben het geluk dat ons lokale ecosysteem uit een groot aantal industriële partners bestaat waarmee we kunnen samenwerken. Zo zijn onze composiet planken gemaakt van gerecycleerd pvc en vlasvezel dat we lokaal inkopen om de koolstofuitstoot van onze voorraden te beperken.

champ lin

VLASVEZEL

Valorisatie van bijproducten van de lokale landbouw
(productie op minder dan 100 km).

Meer weten

picto PVC recyclé

GERYCLEERD PVC

Ingezameld en verwerkt door lokale bedrijven.
Recycling van onze rest- en afvalmaterialen.

Meer weten

DE PRODUCTIE

 

Als verantwoordelijk kunststofproducent moeten we bijdragen aan de strijd tegen de vervuiling van onze planeet. Naast het gebruik van duurzame grondstoffen zetten we ons daarom ook in op productieniveau:

 

logo origine france

ORIGINE FRANCE GARANTIE

Al onze composiet planken en balken
hebben het OFG-label.

Meer weten

INTERNE RECYCLAGE

Al onze rest- en afvalmaterialen worden ingezameld en hergebruikt
(zie de video hieronder).

Meer weten

 

#ET TOI TU FAIS QUOI ? (EN JIJ, WAT DOE JIJ?)

U kent misschien de legende van de kolibrie. Met zijn hele kleine snaveltje probeerde hij druppel voor druppel de brand te blussen waarvoor alle dieren uit het Amazonewoud wegvluchtten. Toen de andere dieren dat zagen, bedachten ze zich dat ze hun bos misschien konden redden door net te doen als hij en hem te hulp te komen… Zo vormden de kleine druppeltjes zich tot honderden liters water en werd het bos gered. Dat is het motto van de WaterFamily – elk klein gebaar telt en samen kunnen we dingen veranderen.

Met de hashtag #EtToiTuFaisQuoi? erkent de WaterFamily Du Flocon à la Vague de
milieuvriendelijke acties van iedereen. Ontdek die van het Océwood-team en van ons bedrijf!

 

GA NAAR DE SITE VAN ‘WATERFAMILY’ ONDEK OCEWOOD#WATERFAMILY

De milieuvriendelijke acties van onze medewerkers

 

 

De milieuvriendelijke acties van onze onderneming

 

 

NIEUW! ONTDEK RECUP’CHUTES, HET NIEUWE OPHAALPROGRAMMA VAN OCEWOOD

DutchFrench